De Marokkaan van Spangas

22 Mar De Marokkaan van Spangas

Mijn kleine neefjes en nichtjes kijken regelmatig een hele vage Nederlandstalige jeugdserie genaamd Spangas. Als ik bij ze thuis ben rond etenstijd en suf op de sedari lig, ontkom ik er niet aan dan dat ik wat mee pik van die bewegende beelden op de achtergrond. Ik heb geen flauw idee waar die serie over gaat, maar elke keer zie ik weer een Marokkaan voorbij huppelen in beeld. Zijn naam in het verhaal is Nasim heb ik begrepen. Als ik die jongen zie, wil ik als medemarokkaan, toch wel even weten wat hij daar precies doet.

Deze jongen speelt een heel vreemd personage. Hij speelt een type Marokkaan, die ik in mijn hele leven nog niet ben tegengekomen. Ik heb veel Marokkanen gezien, maar dit is ongekend. Hij speelt de ideale, perfecte, opgewekte, perfect geïntegreerde, kwieke, vrolijke, spontane Marokkaan die zo ontiegelijk leuk met de Nederlanders meedoet dat het bizarre televisie is geworden. Werkelijk onvoorstelbaar. Ali B kan hier nog zelfs wat van leren.

Wat ik gezien heb van het personage, ziet er zo verschrikkelijk nep uit. Deze perfecte jongen heeft ook de meest vreemde vrienden in de serie. Waar een Marokkaan meestal gewoon met andere Marokkanen omgaat, gaat hij heel tof om met allerlei verschillende type Nederlanders. Niks en niemand gaat hem te ver. Kakkers, skaters, alto’s en zelfs tokkies, niks is Nasim te gek. Een aflevering ging Nasim stappen met een Nederlandse vriend met liefdesproblemen. Twee meiden waren op de kakvriend van Nasim verliefd en hij wist geen keuze te maken tussen de twee. Nasim fungeerde de hele aflevering als schoothondje en slaafje.

‘He, Nasim…..hier heb je geld en ga even voor mij en de meiden wat biertjes halen.’

Nasim rende als een schoothondje naar de bar en heel tof deed hij wat de Nederlander hem vroeg.

Een echte Marokkaan had heel anders gereageerd.

‘Wat zei je daar a kaaskop? Ik wil die flesjes wel in je …… stoppen. Mongool, ga zelf je vieze bier halen voor die vieze hoertjes van je.’

Maar het kan nog veel erger. Ik kan me zelfs een scene herinneren dat hij zijn eigen moeder probeerde te koppelen aan een Nederlandse leraar.

De moeder van Nasim ging koken voor de leraar. De moeder had niet door dat haar zoon haar probeerde te pimpen en vervolgens zei hij glimlachend tegen de leraar: ‘Mijn moeder kan lekker koken hè? In de hoop dat zijn moeder aantrekkelijker zou worden voor de beste meneer. Dit is toch onvoorstelbaar. Is er dan helemaal niemand binnen Spangas die zegt van, ‘Hé, ik wil niet lullig doen, maar dit is wel een beetje ongeloofwaardig mensen. Zo zijn Marokkanen helemaal niet!’

Waarom verkrachten Nederlandse scriptschrijvers structureel Marokkaanse personages in films en series. Ze nemen qua uiterlijk een hardcore Marokkaan met schapenkrullen en maken van hem een Hollander in het kwadraat.

In de kleuterserie van Shouf Shouf hebben ze hier ook een houtje van. Een van die Marokkanen was zogenaamd jarenlang verliefd op dat Marokkaanse meisje in die serie. Zij wilde, zoals gewoonlijk in Nederlandse series, niks van hem weten en elke keer diste zij hem. Na zo’n dis droop hij weer af om vervolgens op zoek te gaan naar de volgende dis van haar en dit ritueel ging dan wekelijks zo door. Normaal gesproken gaat dat bij Marokkanen dus echt heel anders. Als een Marokkaanse jongen in het openbaar gedist wordt en afgaat bij zijn vrienden dan krijg je vaak toch een hele andere reactie.

‘Tooozzz……hou je bek a vieze kk-tering vieze bezem. Wat woon je boven dit smerige café, ga je moeder helpen. Denk je dat je wat bent…….je moet niet denken ze3ma ik ben meisje dus………ik sloop jou en heel dit teringcafé waar je elke week in zit! En die vieze boerman met zijn praatjes sloop ik ook gelijk erbij.’

Niet dat ik dit gedrag goedkeur. Verre van zelfs, maar het zou al weer een stukje meer geloofwaardiger overkomen dan die rare verzinsels waar ze nu wekelijks mee aankomen. Zelfs de Marokkanen (de meesten), die niet over zouden gaan op schelden of wat dan ook, zouden haar sowieso een dodelijke blik geven en haar vervolgens geen seconde aandacht meer geven.

Waar de Nederlandse scriptschrijvers wel een ster in zijn is als ze Marokkanen dom willen laten overkomen. Dan lukt het ze ineens wel om de Marokkaan zo cliché mogelijk te maken. Dan komt hij te laat wanneer het zomertijd wordt. Dan zijn ze zelfs te dom om in te breken. Kortom, dan worden ze gekraakt tot op het bot.

Ik wil afsluiten met de bekende Boerman uit Shouf Shouf. Boerman maakt elke week racistische opmerkingen tegen drie Marokkanen en elke week slikken ze dit en als toetje in deze serie gaat deze Boerman, op date met een Marokkaanse moeder met een hoofddoek naar het strand. Nederlandse televisie is echt een grote grap. Dan maar slechte films kijken op 2m. Daar zie ik nog een beetje hoe Marokkanen echt zijn.

212 Comments
 • Eva
  Posted at 21:27h, 27 November

  beste sallahedinne
  ik weet dat hij is verkaast en dat hij zich moet gaan gedragen als een marokaan! want waar slaat het op om je een marokaan te noemen en dan ook je als een nederlander te gedragen!
  ik zal zeggen ga door met waar je mee bezig bent!
  🙂 Eva

 • samira
  Posted at 22:25h, 29 November

  eva begrijp je wel wat je zegt.Hij bedoelt dat de rol die jongens moeten spelen niet kloppen
  met hoe de marokkaanse jongens zijn. Er zijn genoeg marokkanen die verkaast zijn maar die laten zich nog steeds niet zo behandelen door een meisje of ze laten hun moeder ook niet uitgaan met iemand als boerman. De rol die ze oeten spelen moet wel een beetje kloppen met hoe marokkanen echt zijn.snappie

 • Riffia
  Posted at 17:34h, 30 November

  Nou, sal het is je gelukt;)
  Hij speelt niet meer in de serie!
  good job!

 • soumia
  Posted at 14:08h, 21 December

  Heey, volgens mij is die nassim tunesisch, maar ja bijna hetzelfde als een marokkaan.

 • Y0unes
  Posted at 23:08h, 23 December

  Ewa komt door die tattas allemaal willen ze ons laten assimileren.
  Ze willen niet de echte marokkaan laten zien omdat ze er bang voor zijn

 • Loubna
  Posted at 14:45h, 29 December

  Oh oh oh weer een slap geouwehoer van jewelste. Nassim is een Algerijn, je huiswerk voortaan beter doen alvorens je iemand afkraakt. Jij doet anders ook je best om Nederlands te zijn, of jij mag dat wel? Hypocriete gelul van het niveau nul

 • Marokaantje
  Posted at 20:04h, 04 January

  @ Loubna wat is jou probleem..??

 • Maroua
  Posted at 01:40h, 05 January

  k d8 anders ook dat et een marokkaan was hoor.. Mensen moeten gelijk stoer praten enzo laister.

 • Hadjaxx
  Posted at 14:59h, 17 January

  Salaam aleikoum

  hahahaha dat is grappig gezegd!!!

  En de rest hier… Waarom zo onbeleefd reageren??? Hchoema 3liek

  Groetjes XXX

 • Yousiii
  Posted at 21:22h, 22 January

  @loubnaaa Wat is echt jou Probleem??
  Iss Tochh Zooo!!
  Tsssss

 • Souad
  Posted at 16:52h, 25 January

  Ik begin me langzamerhand te ergeren aan de stijl waarmee deze zogenaamde Salahdine schrijft. Deze arme stakker, het ontbreekt hem aan humor, aan diepgang en alsof dat niet erg genoeg is ook nog aan een rijke woordenschat, wat we wel mogen verwachten van een “schrijver” die zich als bekendheid wil wanen. Je hebt het heel hoog in je bol zitten anders zou je jezelf niet het recht toe eigenen om keer op keer anderen mensen naar beneden te halen,dat is vast je enige manier om jezelf op een voetstuk te kunnen plaatsen.

  Als jij je echt als schrijver wil fungereren, zou ik toch meer tekst schrijven wat krachtig,vermakelijk en tegelijk toch oprecht en eerlijk is,want wat jouw onsamenhangende prietpraat heeft daar niks van weg. Ik daag je uit om wat meer literaire hoogstandjes neer te zetten voortaan, zo niet…
  hou je suffe teksten voortaan voor je dagboekje
  Groeten,
  Souad

 • -Salouaa-
  Posted at 17:21h, 26 January

  je hebt helemaal gelijk met deze tekst sall een marokkaan moet spelen wie hij is en niet verkaast zijn!

  ik zie je 5 feb gaat leuk worden!
  groetjes saloua

 • Mounir
  Posted at 22:47h, 27 January

  Ik moet meer lachen om het commentaar dan het verhaal.

 • samir
  Posted at 14:25h, 04 February

  Als Marokkaan wordt van je verwacht dat je het maakt in Nederland. Maar als je het weer maakt dan word je weer afgekraakt. Wij hebben al die gevaarlijke harde/grappige jeugd gehad maar daarna wordt het alleen maar moeilijker. Je moet integreren, vloeiend Nederlands/marokkaans/ Engels spreken, Minstens Hbo opleiding. Je moet goed kunnen opschieten Met mensen. Dit vraagt allemaal mensenkennis. WEhjowh er staat ons een missie te wachten broederrrssss. De makkelijkste weg is denk ik: Affelay zijn weg. hahahah Izen dikke profvoetballer.

 • hajar
  Posted at 00:29h, 08 February

  hahahah@ mounir echt hoor ikke ook

 • mina
  Posted at 00:12h, 09 February

  @ Souad …
  Als hij zich een bekende wil wanen…..who tha f*&ck caaaaaaaaares. IK betaal een kaartje en hij entertaint MIJ in de zaal. Van mij part wikkelt hij zich in een reuze plakaat DG en staat hij daar te tappen. Zolang IK waar voor mijn geld krijg, blijf IK gaan naar de shows en zal IK zn stukken blijven lezen. Volgens mij heeft hij er zelf ook lol in. Lachen toch op zo’n zaterdag avondje. Everybody happy.

  Als ik ze3ma intellectueel wil doen dan bestel ik wel bij BOL.com de engelse versie van Lords of the Ring en lees ik dat……of is dat niveau nog te laag?
  Ik krijg zo’n stereotyperend beeld voor me van mensen die overdag op hun werk tijdens de lunch graag pochen met het boek dat ze aan het lezen zijn of de staaaaaaapels pillen die ze tijdens hun schaarse vrije tijd uren willen gaan lezen. oeverloos beppen over Freek de Jonge ze3ma ik ben intellectueel
  maar ja de beste stuurlui staan ook vaak aan wal!

  In ieder geval heb IK afgelopen zaterdag wederom genoten van zijn grappen in het theater!

  Ga zo door Salahedinne!! Eindelijk iemand die humor heeft en het ook weet over te brengen in woorden. Chapeau!

 • marrakchia
  Posted at 14:07h, 10 February

  @Younes

  Ja klopt heb je helemaal gelijk in! Ze willen niet het echte beeld laten zien, hoe marokanen daadwerkelijk zijn.Als ze dat gaan laten zien zijn ze bang dat er niet meer naar die serie word gekeken.Nederlandse ouders gaan dan zeggen tegen hun kind” nee die serie mag je niet kijken..”
  (Want er speelt een slechte marokaan in)

 • Mevrouw S
  Posted at 21:12h, 06 March

  Wollahillah die wijven hebben echt een zwaar leven zoals Souad en Loubna hierboven.
  Sterkte meiden.. Ik weet niet wat er is gebeurd in jullie leven hoe vaak jullie zijn aangevallen en hoevaak jullie zijn gedist.. Mohiem allahyfed en heeeeel veel sterkte 🙁

  Ieh onzin die jullie uitkramen, wat ga je verhalen lezen die je stress bezorgen ga lekker naar http://www.lingo.tv en speel een leuk spelletje tegen elkaar.
  Peace.

 • hhhhhhhh
  Posted at 21:15h, 06 March

  salam

  ff voor een paar mensen die hier beweren dat nessim een algerijn is , dat is hij niet;) dus doe zelf je huiswerk ,
  en zodra je het niks vind vraag ik me af wat je hier doet ? begint een beetje op youtube te lijken dit .. deze meneer is vrij in ZIJN columns en als het je niks lijkt stop dan AUB bij de helft en gebruik het kruisje van je browser.. ZINLOOS COMENTAAR ZONDER ENIG DOEL VAN VERBETERING zoals : JE BENT NIKS ETC.. is nergens voor nodig

  OnTopic : Sallahedine ga zo door !:D

  wa salam..

 • Mazii ;)
  Posted at 23:51h, 24 March

  Bij juliie (IN Nederland) is het verkaast bij ons (In Belgie) is het verbelgtt hhahhhaa maja der zyn iinnddd veel marokane die verkaast of verbelgt ziijn 😉

 • Loubnaa L
  Posted at 15:21h, 29 April

  Hahaha ik ga echt helemaal platt om die commentaar,,
  Maar Salah ga zo door man,, & wanneer komt er nog meer ??
  x.

 • roermond
  Posted at 12:06h, 07 May

  gatar sallah ga door en wat is met jullie a sahbi ga je ze3ma de nederlanders verdedigen laat sallah zo praten hij is een echte marokkaan en niet zoals jullie ze3ma de hollanders te verdediging tazzzz

 • Yassin
  Posted at 18:41h, 17 May

  haha ik lag me helemaal kapot om sommigen mensen zoals ”mazii;)” is dat belangerijk ofsoow wat jij zegt haha

  maar ga zo door salehdine

 • Asmaa!
  Posted at 19:39h, 06 June

  WHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAH HILARISH!!!!!!

 • Sas
  Posted at 20:49h, 06 June

  Hahhahahaa OFNIE!

  Sommige reacties gwn zjnoen -_-“

 • BevrorenAldiKip
  Posted at 08:59h, 17 June

  Haha pfff die Souad toch arme meid, weer zon geassimileerd wijf waar de Nederlandse staat mee geknoeid heeft. Jeetje wat word ik misselijk van buitenlanders die graag witte voetjes willen halen bij de Nederlanders. Je bent en blijft net zon viezerik voor ze als de rest. Probeer je eigenwaarde en je ID wel te behouden meid.

  Salaheddine in jouw verhaal lees ik dat je met jouw neefjes en nichtjes weleens meekijkt naar bewegende beelden op de achtergrond en dat je niet precies weet waar de serie over gaat???
  Nou ik vind toch wel dat jij het een en al goed kan omschrijven van wat er in de serie gebeurde, volgens mij volg jij de series al jaren en heb jij er een speciale alarm notitie van in jouw telefoon gezet en ben jij een tikkeltje jaloers op die Marokkanen en Nassim 🙂

  Misschien komt er binnenkort een nieuwe film uit waar jij in mee kan doen en wat geregisseerd wordt door wilders. Fitnah 2 ??? Of als presentator bij Opsporing verzocht dat wordt verandert in Marokkanen Gezocht?

  Mohiem je hebt wel gevoel van humor als Marokkaan zijnde en daar ben ik zeer trots op. Wij mgarba zijn gewoon dropjes om op te vreten….. Alleen zien wij dat nog niet van onszelf in!!

 • Kaoutar
  Posted at 21:06h, 17 June

  Geweldig :), Ga zoo door

 • Souad
  Posted at 20:33h, 28 July

  BevrorenAldiKip,
  Je beuzelt als een kip zonde kop,
  ik mag vinden wat ik wil, en dat mag ik hier delen met iedereen.
  Je komt erg driftig en kwaad over, alsof ik je op alle vlakken heb benadeeld,
  sorry voor het feit dat ik meer smaak voor humor heb dan al die relaas van salahedine, die jij wel grappig vind, volgens mij ben jij diegene die een wit voetje probeert te halen.
  Als je voortaan een punt wil maken moet je minder tieren, volgens mij pompt ‘t bloed niet goed door die bevroren kop van je!

 • effesnel
  Posted at 14:46h, 31 July

  @souad

  je mag vinden wat je wil, je mag hier delen met iedereen maar meer smaak voor humor??
  er is niet veel smaak, of weinig smaak, er is ook niet geen smaak, of wel smaak, per individu verschilt smaak, smaak voor humor of eten, het maakt niet uit.

  btw probeer je slim over te komen? daar heb je meer dan dure woorden voor nodig
  zoals plato heeft gezegd:

  Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.

  en mocht je het niet aan willen nemen ( ga ik al vanuit, ik verwacht zelfs een tegenantwoord, en zo niet dan zat ik simpelweg fout) dan heb ik nog een leuk uitspraakje van Walter Lippmann, mijn favoriete:

  It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

  i’m just saying..

  verder wens ik je een fijne leven.

  ab ga zo door, je maakt een hoop mensen iig wel aan het lachen, trek je niks aan van de zielige wezen van een mensjes die graag afkraken, sterker nog, laat het je motiveren, het is namelijk een bijproduct van succes thalla

 • Gmilia
  Posted at 13:18h, 03 August

  Ey weten jullie wat de probleem is van soaud en loubna? Volgensmij zijn ze 12 ofzo en vinden ze die nassim GEWELDIG….. Snap je laat ze mseken en owjahh souad ga niet ze3mak integrerend gedragen want voor die kaasjes ben je hetzelfde als ons maar ik heb teveel aandacht aan jullie besteed

  Wa Faaaaaaaaaaaaaiiiiinnnnnnn a salaheddine woellah je doet het echt goed ga zo door tbarkellah’3liek

 • zak11
  Posted at 01:42h, 08 August

  @ loubna eh alsnog ook al is hij algerijns hij is nog steeds noord afrikaan

 • samia
  Posted at 18:43h, 10 August

  ahahahaa, ik heb me echt rot gelachen om dit stukje.

  En voor de mensen die Sal aanvallen: het is een humoristisch stukje, dus niet zo serieus doen aub.
  Voor deze stukjes waren gewoon de bomb!—

  Deze jongen speelt een heel vreemd personage. Hij speelt een type Marokkaan, die ik in mijn hele leven nog niet ben tegengekomen.

  Een echte Marokkaan had heel anders gereageerd.

  ‘Wat zei je daar a kaaskop? Ik wil die flesjes wel in je …… stoppen. Mongool, ga zelf je vieze bier halen voor die vieze hoertjes van je.’

  De moeder van Nasim ging koken voor de leraar. De moeder had niet door dat haar zoon haar probeerde te pimpen en vervolgens zei hij glimlachend tegen de leraar: ‘Mijn moeder kan lekker koken hè?

  ahahahahahahahha!!

 • Miss Joy
  Posted at 17:57h, 13 August

  Waarom zo afkraken? Wij NL zijn ook moeilijke mensen he…

  Ik vind je geweldig! Super grappig! Ik ben misschien te oud om spangas te kijken maar kijk het al te graag en idd heb ik er nog nooit zo over nagedacht. Heb me rot gelachen. T klopt gewoon ook. I’m enjoying you’re talent!

  Keep up the good work!

 • abdoe
  Posted at 20:10h, 13 August

  master

 • ckoundahafik ??
  Posted at 01:26h, 19 August

  hahahaha gmilia je hebt wel gelijk man hahahaha ik heb me oodgelachen om loubna en souad ze voelen zich egt iets als ze verkaast zijn maar ja mohim salahdine het gaat erom dat de merendeels er wel om kan lachen thats it so you go boy

 • Jonathan
  Posted at 04:57h, 21 August

  Hilarisch, ik ben kaaskop en ik moet echt ontzettend lachen om Salaheddine.
  Straattaal kent zowiezo iedereen wel meer of minder, maar ik kom zelfs soms woorden tegen die ik niet eens kende:
  YOunes zei assimileren.. wat dus aanpassen betekent, nadat ik het googelde 😀

  Ik vindt het heerlijk om te zien hoe hij Marrokaanse met Nederlandse gewoontes bij elkaar brengt.

 • Jonathan
  Posted at 05:03h, 21 August

  Ik denk over deze tekst trouwens dat niet iedereen Salaheddine echt begrijpt en afgeleid zijn door zijn sterke uitdrukkingen. Daar moet je doorheen kijken!
  VOORBEELD:
  Net als bij bijv. Johan Derksen (Voetbal International) in dit geval, die zich ook fel kan uitdrukken, waardoor mensen die hem niet goed begrijpen hem snel een net zo harde klootzak vinden..

 • Remco
  Posted at 19:13h, 27 August

  Je bent goed bezig zie ik! Goed voor elkaar zo, doorgaan!

 • jaouad
  Posted at 14:16h, 09 September

  hahahha wellie ya m3arba wij zijn doodlachen op een site van shi hollander zou je echt comments lezen over het stukje hahah mensen houden hier hele pleidooien en maken er een debat van ahha als die souad en loubna hun mening willen hebben laat ze dan qa het zijn hollander vrijheid van meingstuiting enso m haha jeh souad met je literatuur hoezo kom je dan op dese site ga naar boekenwurm.nl ofso

 • Karim
  Posted at 17:50h, 12 September

  Salaheddine,

  Ik vind jou gewoon de man ! Ik heb echt reuze respect voor jou !! Jij bent geweldig man ! (tbarkallah) en gewoon origineel ! Man, ik hoop echt dat ik jou ooit mag ontmoeten om echt goed te lachen met jou maar ook om jou vanuit jouw serieuze kant te zien. Respect voor jou, broer ! Ik vind jou echt een originele rolmodel en niet zoals die neppe zogenaamde rolmodellen die een neppe rol spelen om marokkanen te brainwashen en ze hun culturele identiteit af te nemen. Nee, jij bent en geïntegreerd en jij houdt je culturele identiteit en zo hoort het ! Dank je wel voor al je toffe producties. Keep up the good work !

 • Amine
  Posted at 07:37h, 25 September

  Hy speelt die rol maar gewoon he…

 • Faar
  Posted at 15:39h, 30 September

  Je bent Ge-Wel-Dig salah! ga zo dooor..

 • Najoua-Aitwayaghertje.
  Posted at 22:47h, 30 September

  Hhahaha klopt het is echt ongeloofwaardig, maar het is een rol dat wilt dus niet zeggen dat Nassim ook zo is in het echte leven!

 • Safia
  Posted at 18:24h, 24 October

  Er speelt nu een ander in. Naja, rotkind is het soms ook! Perfect, right?

 • Yasmine
  Posted at 20:27h, 24 October

  Doe allemaal even normaal a.u.b.
  Het lijkt wel alsof er een hele wereldoorlog is uitgebroken hier.
  Zwartmakerij ben ik ook geen voorstander van. Salahedine heeft echt goede humor, alleen draaft hij soms door. Laat iedereen leven hoe diegene wil leven en ga niet mensen persoonlijk aanvallen. Dat is mijn tip. Het leven is al moeilijk genoeg, laat staan als wij het elkaar nog moeilijker gaan maken.

 • Leylaa
  Posted at 12:32h, 29 October

  Oelewapperss

  Als je een beetje inzicht hebt, dan kan je zien dat hij duidelijk wilt maken dat de Nederlandse scriptschrijvers het heel snikkie aanpakken door een de Marokkanen of allochtonen een rol te geven die de publiek of kijkers een bepaald beeld doet creëren en daarnaast om ons gewoon een beetje te vermaken bedoel daarom ben je op zijn site toch???

  Dus voortaan niet zo zeuren, bevalt het je niet je weet hoe je hier weg kom!
  Daaag

  X Leyla

 • Moccah
  Posted at 11:15h, 01 November

  Ik wed dat Wilders de producent is…..

 • Raf
  Posted at 15:51h, 21 November

  @Souad hahahah jij bent echt grappig! Wat maak jij voor rare zinnen?! Als je intelligent probeert over te komen, heb je de plank totaal misgeslagen, sorry! Je teksten zitten vol met taal- en spellingsfouten…

  Daarnaast wil ik je nog zeggen: Als je de columns niet leuk vindt, wat doe je hier dan?

 • Lamyaetjuu
  Posted at 21:34h, 05 December

  @ iedereeeeen..!!

  Hahaha ik ga stuk hiero vooral omdat ik een gedachte heb die ik even met jullie wil delen:

  Jullie discussiëren en dissen elkaar hier volop met zweet, bloed en tranen en met de teksten van Salah in gedachten. Mensen, dieren, wezens wat jullie ook zijn, waarom al die stress, Dhr. salah zit elke avond op de sedari met de laptop op zijn schoot achterover geleund met zijn arme over elkaar kapot te lachen om jullie! En ik geef hem GROOT gelijk, weten jullie waarom, nou dat ik ga jullie vertellen,

  voor de stresskippen: even serieus, jullie melden je aan, lezen al zijn teksten en analyseren het woord per woord en dan nog iedereeeen wijs proberen te maken dat je er niet om moet lachen en dat je het een schande vind bladibladibla.. Tuurlijk mijn kind, wie wil je nou eigelijk echt ervan overtuigen dat je het niet eens bent met hem, ons of stiekem toch jezelf?

  LEEF EN LAAT LEVEN! jullie willen toch o zo goed integeren in de Nederlandse samenleving nou analyseer dat eerste zinnetje even dan ben je al heel wat verder in de reis naar de integratie, maar voor nu ben je nog steeds een vervelende, irritante, alles bemoeiend, storende k*t marokkaan.

  Hoogachtend

  Lamyae

 • Anoniem
  Posted at 21:41h, 05 January

  Salam wa 3lekomm,

  Ik snap niet hoe je iemand zo kan beledigen omdat diegene zijn mening heeft opgeschreven. Of diegene nou gelijk heeft of niet, toonn een beetje respect! Wat ik hier weinig zie. Als je het er niet mee eens ben zeg het dan op een nette&respectvolle manier!
  Ik kan Salaheddine wel begrijpen, zoals hij zegt:’Dan lukt het ze ineens wel om de Marokkaan zo cliché mogelijk te maken. Dan komt hij te laat wanneer het zomertijd wordt. Dan zijn ze zelfs te dom om in te breken. Kortom, dan worden ze gekraakt tot op het bot.’
  Zo vindt ik zelf ook dat de meeste bekende Marokkaanse acteurs in Nederland ‘verkaast’ zijn. Ik weet niet of het komt omdat ze acteren. Ik vind zelf dat zolang je Marokkaanse roots hebt,je je marokkaanse cultuur niet moet verliezen! Want uiteindelijk wordt je altijd gezien als een Marokkaan hoe ‘vernederlandst’ je ook zal zijn.
  Al met al heb respect voor elkaar en laat elkaar in zijn/haar waarde!
  Salaheddine,ik vind het echt leuk dat je zelf de Marokkaanse cultuur niet wil verliezen en ik vind je filmpjes ook echt leuk over Marokkanen en in Marokko. Keeeep up the gooood workk!

  Wa 3lekom Salam,

Plaats een reactie