De nieuwe hotspot!

22 Nov De nieuwe hotspot!

Het begint nu een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden. We hebben er weer een Marokkaanse modeshow bij, maar dan op een plek waar je het nooit zou verwachten. Dus geen koopavondje Rotterdam, geen el3id in Hoog Catharijne, geen Marokkaans chaabi-feest en ook geen Scheveningen. De locatie blijft nog heel eventjes geheim. Maar goed, de trendy outfits worden wel uit de kast getoverd, haren worden opgestoken en prachtige highlights erin verwerkt, make-up op de gezichten gesmeerd alsof het de laatste dag is dat er überhaupt make-up bestaat. Kortom, ze zijn er echt helemaal klaar voor. Maar waar gaan ze nou heen? Nou, ik zal het jullie verklappen, ze gaan hun ouders naar Schiphol brengen voor hun bedevaart naar Mekka. De nieuwe hotspot van tegenwoordig.

Ik snap er echt helemaal niks van. Hoezo moet je er lekker uit willen zien als je ouders op Hadj gaan? Wat is de link tussen Mekka en make-up, Mekka en modeshow, Mekka en trendy gedoe? Heb je dan echt de behoefte om te gaan shoppen voor een Schiphol-Mekka-outfit? Kan toch bijna niet waar zijn!

‘Hayat, wat ga jij aandoen?’

‘Hhmmm, ik weet nog niet man. Heb sowieso twee outfits nodig. Voor als ik mijn ouders breng en als ik ze ophaal! Kom we gaan naar de stad, heb gruwelijke nieuwe skinnyjeans gezien. Nu nog strakker! Je hebt nu ook die paardenleggings!’

‘Ik ga eerst naar de kapper trouwens, heb dooie punten en uitgroei. Moet mijn haar weer blonderen!’

‘Ik ga mee, pakken we gelijk zonnebank. Moet mijn ouders wel met een gezond kleurtje ophalen.’

‘Hayat…mag ik trouwens jouw stiletto naaldhakken lenen?’

‘Jij hebt maat 41 a koe, ik heb maar 37!’

Voor de gate naar Jeddah lijkt het net op een bruiloft of entree van een vieze cabaret. Iedereen voelt zich lekker en er wordt volop geflirt heen en weer. Voor de gate mis je alleen nog wat uitsmijters, een live band, 3amaria en een shishalounge. Senhaji en Najat Atabou horen daar eigenlijk ook nog te staan. Kun je shakend en zuigend aan een waterpijp je ouders vaarwel zeggen.

Als de ouders eenmaal weg zijn, kunnen de trendy kinderen een maandje lang gaan kniezen. Op msn zetten ze standaard: ‘Mis mijn ouders’ of ineens hele heilige teksten, vooral bij personen waarvan je het nooit verwacht. Heel het jaar hebben ze als titel op hun msn: ‘Flink feesten op Latin Village’ en nu hun ouders in Mekka zijn is het ineens: ‘Het paradijs ligt onder de voeten van je moeder.’

Het is helemaal feest als ze hun ouders weer gaan ophalen. Als een koor staan ze wachtend paraat. Een hele bende staat jankend met bloemen, fotocamera’s, schalen met dadels en melk op hun ouders te wachten. Het liefst hadden ze nog een Dakka Marakchia meegenomen om vervolgens hun ouders met een limousine naar een hotel te brengen voor een tweede huwelijksnacht. De ouders hebben net al hun zondes gewist in het heilige land en worden vervolgens geconfronteerd met een zoon die net een nummer heeft geregeld van een andere dochter in hoge sexy laarzen.

Op de terugweg in de auto nog even wat stevige chaabi aan en toeteren in de straat en de ophaaldag is geslaagd. Zo je ouders zijn veilig en wel weer thuis.

Mensen, alsjeblieft! Doe dit jaar je ouders een lol en doe even normaal met z’n allen. Ze komen net terug van een intensieve reis en zitten nog helemaal in andere sferen. Confronteer ze nou niet gelijk bij de gate al met al dat westerse gedoe. Laat ze even acclimatiseren, even luchthappen voordat ze in contact komen met de alledaagse werkelijkheid.

En voor de jongens die dag, let even alleen op je ouders en hang niet de player uit op het vliegveld. Haal gewoon je ouders op en breng ze chill naar huis. Ga ook niet als je thuis komt op Marokko.nl, bij uit het oog verloren, op zoek naar die blonde chick die naast je stond, waarvan je het lef niet had om haar aan te spreken. Vergeet even gewoon alles en luister naar de spannende verhalen van je vader en moeder. Neem een slokje Zemzem-water, pak je cadeautjes uit en ga lekker slapen.

Ik ben echt benieuwd wat de volgende hotspot wordt. Schiphol heb ik absoluut niet aan zien komen. Puur op het verkeerde been gezet. What’s next, het Marokkaanse consulaat misschien? Op je sexiest je La Carte National verlengen of je scheidingspapieren in orde maken? Ik weet het niet. Marokkanen zijn inventief, ik laat me gewoon weer verrassen.

Wilt u meer lezen van Salaheddine? Bestel ook zijn boek ‘Waajooow! Een echte Marokkaan’

COVER_WAAJOOOW____LO_RES_RGB[1]

78 Comments
 • Dounia
  Posted at 05:54h, 22 November

  Hey Salaheddine,

  Ik kwam niet meer bij..

  Nou Salaheddine vorige jaar had je wat gemist.Ze kwam hun ouders ophalen met Dakka
  Marrakchia..Stupid People..

  By the way ga zo door..

  Ik hou de site in de gaten..

  Gr.Dounia

 • Mohamed
  Posted at 06:58h, 22 November

  Te erg! Thnx voor deze uiteenzetting. Het is soms alsof we moeite hebben met wie we zijn. We kiezen dan tussen Marokkaan of moslim zijn. Alle verrotte, niet islamitische ingebakken aspecten van onze cultuur (shiqi doen, luidruchtig, hypocriet, enz (natuurlijk heel generaliserend), komen zo in contact met je ouders die net insha Allah zuivere Islam hebben ervaren en radicaal tegen al deze verrotte kant van onze cultuur staan…

  Misschien was het oorspronkelijk niet je insteek om het zo neer te zetten, maar zo kwam het wel over op me. Wij moeten wakker worden.

 • Verstand0p0_
  Posted at 08:46h, 22 November

  Dat ‘I miss U Mom’ komt mij heel erg bekend voor indd.hhahah
  Topp stukje!!!

 • Samia
  Posted at 09:24h, 22 November

  Weet je Salahedinne.. Ik vind het zo goed dat je mensen op hun plaats zetten..
  Maar weet je wat zo grappig is.. Volgens mij zijn dat wel de mensen die het vaakst jou culumn lezen en je dan ook nog eens gelijk geven.. Ze voelen zich niet eens aangesproken..
  Soms als ik de reacties lees op je columns dan wil ik zelf niet eens meer reageren..
  Mischien kan je daar nog iets grappigs over vertellen.. Anyways ga vooral door met wat je doet.. Peace..

 • Youssef
  Posted at 11:02h, 22 November

  Geweldig omschrijven !!!

 • Anouk
  Posted at 11:27h, 22 November

  Salahedinne,

  Je collum was weer eens helemaal raak, probsss.
  Maar over nieuwe hotspots gesproken,
  ik was laatst op het IBgroep kantoor in amsterdam.
  en ik kan je vertellen, het IBgroep kantoor is DE NIEUWSTE HOTSPOT.
  hahaha meisjes en jongens komen met hun vetste bontjassen en sjansen er op los terwijl ze in de wachtruimte zitten.
  Netjes wachten zij op hun beurt om aan het loket ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk studiefinanciering krijgen.
  (dan kunnen ze die nieuwe dsquareds kopen en de rest van de maand op droog brood leven).
  De enkeling die met zijn of haar vader/moeder daar zit baalt dan ook flink omdat stiekem oogcontact maken er dan niet in zit.

  Salah, ga zo door, probsss

 • Karmousa
  Posted at 11:34h, 22 November

  Hadiek I miss you mommy 3la chi ness? Ma ket hschemsch a ghoja. Wagha 3lik…

 • Farah
  Posted at 12:17h, 22 November

  Hahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahhaha!

  Oh Salah, ik heb weer eens gelachen. Dit is natuurlijk ook voor mij heel herkenbaar en iets wat ik vaak zie. Zelf zijn me ouders (toen me vader nog in leven was, Allahirahmoe) ook naar Mekka gegaan. Dat was in 2003/2004. Ik was nog een klein meisje en toen ik ze zag rende ik naar me vader toe. Ik heb er nog steeds een foto van dat we knuffelend er opstaan.. dat doet natuurlijk heel erg pijn als je vader is overleden. Maar wel een mooie herrinering! Ook sta ik met ma op de foto..

  Maare nu over je column, hoe jij het allemaal hebt vertelt, top top!
  Echt ik kan niet wachten tot je volgende column.

  Veel liefs!

 • Jabir
  Posted at 12:23h, 22 November

  Netjes netjes!

  Je slaat de spijker op zijn kop. xD
  Keep it coming!

 • Lihoedi
  Posted at 13:01h, 22 November

  Nu nog strakker! Je hebt nu ook die paardenleggings!’

  AAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA jeh vrouwen helemaal naar de klote!!

 • Abdelghani
  Posted at 13:27h, 22 November

  Leuke tekst!, mijn complimenten.!

  Als je ouders met de auto naar mekka gaan.., dan heb je geen last van zulk gedoe:p

 • Hakima
  Posted at 13:38h, 22 November

  why telkens die naam Hayat !!!

 • Sarah
  Posted at 13:54h, 22 November

  Wollah salah ik vind het gruwelijk die verhalen van jou.
  Keep going on.

 • Salimo
  Posted at 13:54h, 22 November

  Hahahahah, jy bent artiest maat!

 • Berkania
  Posted at 14:01h, 22 November

  soo je hebt helemaal gelijk.. k ben al 4 keer geweest.. k snap et nie hoorr maar als k mijn fam weg breng dan ben k aan et rauwen en zie k er nie uit!!!!!!!!! majah ieder zn ding.. tjaah marokkanen eh..
  succes

 • Zuid Marokkaanse
  Posted at 14:29h, 22 November

  Even serieus, ik was helemaal niet up to date, hiervan. Gebeurt dit echt?!
  Gelukkig was ik 12 toen mijn ouders elhadjaaj werden. El Hamdoulilah.

  Maar goed, Marokkanen maken van elke plek the ultimate datespot.

  Goede column, zit een duidelijke boodschap in.
  Nice work.

 • Seloua
  Posted at 15:01h, 22 November

  hahahaha heb weer eens gelachen, leuke column!!

  Keep up the good work!
  Groetjess

 • 3lash
  Posted at 15:33h, 22 November

  Hahaha, enta medrob fel 3qal. Ket 3bar 3la diek shmeyet!

 • Faat
  Posted at 16:42h, 22 November

  Ja, klopt als een bus. Zelf heb ik meegemaakt dat iemand gewoon voor ´de fun´ met een vriendin mee is gegaan, ze3ma om te steunen. De inkt van de stempel in het paspoort van de Hadjaj was nog niet opgedroogd of Schiphol veranderde in een open jachtveld…

  Te triest voor woorden, terwijl mijn zussen, broers en ik en vele anderen die met de intentie daar waren om een de mensen een trik salama te wensen en een Hadj makboul uit hun binnenste zaten te huilen omdat je op dat moment niet weet of je je ouders of andere naasten een maand later weer kunt omhelzen.

  Allah y hdina hta y dina

 • Khadija
  Posted at 16:59h, 22 November

  Ik ging ze brengen toen ik 11 was…

  Ik zat echt te janken
  Maar toen we ze gingen ophalen gingen we eerst naar de nikeshop
  k had 1 schoen en een laars aan
  en ik zag mn ma
  ik rende zo die winkel uit

  opeens hoorde ik een alarm

  ik dacht: owjah
  ik heb een nike schoen aan(slim)
  maar ze vonden het niet erg
  ze lachten

 • Fatima
  Posted at 18:05h, 22 November

  Salaam Aleikum!!

  Ik heb bij het eerste deel krom gelachen en het tweede deel besef je dat het echt te triest voor woorden is hoe men zich gedraagt.
  Zulke stukken zet ons tot nadenken en hopelijk dat het daar niet bij blijft, maar gaan we dat omzetten in daden. Ga vooral zo door!

  Peace

 • Hannan
  Posted at 18:16h, 22 November

  Ik ben niet een persoon die gauw zal oordelen over het sjansen ed. Wat je in de stad doet op HC Utrecht of op schouwburgplein .. Het zal me werkelijk een worst wezen. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen graf ,, en zal jij je als persoon moeten verantwoorden voor je daden.

  Wat mij echter wel raakt dat men zelfs de aanleiding voor ontmoetingen en dergelijke bij zo een gebeuren als de hadj moet gaan zoeken. How low can you go?

  Je ouders hebben hopelijk alhamdoelilah net de belangrijkste reis in hun leven gemaakt. Terwijl hun kinderen op t vliegveld nummers aan het regelen zijn. vergeet niet dat je ouders ook verantwoordelijk zijn voor jouw zonden.

  Dus , je doet niet alleen jezelf daarmee tekort ,, maar belangrijker nog je ouders. Die als het goed is , net schoongewassen zijn van zondes..

  respecteer de reis en de intentie daarachter insha Allah ..

  En sowieso vrouwen staan daar te gillen en praktisch te zingen in het bijzijn van mannen .. Sinds wanneer is dit normaal geworden. Het is in de Islam niet toegestaan je stem te verheffen in het bijzijn van een vreemde man .. Maar ondertussen zingen ze voor de profeet.. Think people , thinK!

 • Freak-a-leak
  Posted at 18:21h, 22 November

  hahahahhahhahahhahhahhahahhahahahhhhahahhah

  wederom weeeeeeeeeeeer dooooooo-delijk

  ge bentt waaa3r eh broeder..
  hahahahahahahhah

 • fatimaa
  Posted at 18:22h, 22 November

  sow right
  gelukkig heb ik het nooit meegemaakt
  echt schandalig, dakka marakkchia nog wel
  moet bijna lachen, maar is te erg

 • Salaheddine
  Posted at 18:50h, 22 November

  Ik vind deze toch minder salah…..

 • Ragi
  Posted at 19:39h, 22 November

  Salaam! Erg goed geschreven! Je hebt de smaak weer te pakken!

 • Fi amaani-laah
  Posted at 20:43h, 22 November

  Gij die vrij van zonde is werpe de eerste steen.

 • Hafida
  Posted at 21:08h, 22 November

  paardenleggings! Wuhhah. Je weet het maar al te goed te beschrijven

 • Rianne
  Posted at 21:19h, 22 November

  jij schijnt die hots spots wel al te goed te kennen?

  en al die hielenlikkers hier die ze3ma je columnn zo geweldig vinden.
  typisch marokkaans gedrag !!!!

  sallahedine ik krijg slaap van je? ga iets nuttigs doen. in plaats van steeds stigmatiserend over marokkanen te praten!

 • Sam
  Posted at 23:59h, 22 November

  Wahaha, echt te grappig.

  ”What’s next, het Marokkaanse consulaat misschien? Op je sexiest je La Carte National verlengen of je scheidingspapieren in orde maken?”

  THAT IS ALREADY HAPPENING!

 • Esmaa
  Posted at 00:58h, 23 November

  Ik heb mijn buikspieren weer getraind!!

  Dankjewel!!

 • Assiyyaah
  Posted at 22:16h, 23 November

  HHAHAHAHAHAHA
  Geweldig je hebt echt veel humor.
  En 1 vraagje jou boek eh is die ook te leen in die bieb?
  Want ik kan ze nergens vinden.

 • Chaimaa
  Posted at 23:15h, 23 November

  Salaam ouleikoum Salahedine!

  GEWELDIG! Elke keer maak je mij weer aan het lachen! Tbark;allah.

  Chaimaa

 • sanae2834
  Posted at 23:41h, 23 November

  so wat, sal! ik heb het de afgelopen weken erg gezellig gehadt, hoor. bijna elke dag met de gurlz naar schiphol. zogenaamd ouders wegbrengen, not!! scheveningen is leeg, begrijp dat dan. Ik kan niet wachten tot elhadj weer voorbij is, ”de 2e rondeeeeeeeeeee”!!!!
  beslama sanae

 • Oujdia
  Posted at 01:05h, 24 November

  hahaha leuke tekst!
  Jaaa, ik geef je in sommige dingen echt gelijk maar bij sommige stukken denk ik mete7ejeks e goja!
  Ik was vorige maand aanwezig, toen waren er ook meiden aanwezig met dikke plamuur lagen op hun gezicht en jongens met hun glimmende vol gel gesmeerde haren waren ook aanwezig inderdaad.
  Maar wat je zei over het ophalen, dan denk ik weer van, hmm, we gaan daar ook insh allah staan met dadels en melk.
  Zgarret (damesgejoel) is hallal, dat is ook gedaan bij de geboorte van onze profeet Mohamed VZMH.
  Het komt door vreugde en blijdschap dat mensen zo enthousiast/vrolijk zijn.
  Maar je hebt hawed gelijk over dat flirten, iedereen flirt er echt zonder schaamte m3ejek op los!

 • West
  Posted at 01:42h, 24 November

  Haha Moeilijk! gewoon

  Zag ze vorig week nog, er ontbreekt nog alleen een datingbureau op de hallen.

 • Samira
  Posted at 13:56h, 24 November

  Kan niet anders zeggen dat ik het volledig met je eens ben. Triest, je raakte me echt met het volgende stukje:

  “De ouders hebben net al hun zondes gewist in het heilige land en worden vervolgens geconfronteerd met een zoon die net een nummer heeft geregeld van een andere dochter in hoge sexy laarzen.”

  So true, triest, zonde.. Think before you act!

  Allah jehdie el jamie3.

 • Zaineb
  Posted at 20:24h, 24 November

  Deze is echt goed.. Sterker nog, een van de beste.. Alles klopt gewoon helemaal, maar van dat consulaat: Dat is al een hotspot..

  Mohiem mijn complimenten, ik heb weer vreselijk gelachen.. Je weet hoe je realiteit om kan zetten in humor, dat is moeilijk tegenwoordig..

  Allah ihdie maglak,

 • Assia
  Posted at 20:35h, 24 November

  “Ik ben echt benieuwd wat de volgende hotspot wordt. Schiphol heb ik absoluut niet aan zien komen. Puur op het verkeerde been gezet. What’s next, het Marokkaanse consulaat misschien? Op je sexiest je La Carte National verlengen of je scheidingspapieren in orde maken? Ik weet het niet. Marokkanen zijn inventief, ik laat me gewoon weer verrassen.”

  HAHAHAHAHAHA ja, geweldig geschreven.

 • Tawfik
  Posted at 00:25h, 25 November

  Heee Salah

  Normaal gesproken gaan er meerdere vluchten door 1 dezelfde gate naar buiten.
  In 2007 hadden ze 1 gate moeten afsluiten vanwege de drukte van t aantal mensen die de ouders kwamen ophalen.
  En als dat niet gek genoeg was hadden ze speciaal voor dit evenement extra mensen van de koninkelijke marechaussee gereserveerd
  Het is te erg voor woorden dat mensen met een hele stoet 1 persoon komen ophalen

  Ik wou eigenlijk alleen zeggen dat je een fan erbij hebt gekregen maar kon het niet laten om een paar woorden te droppen.

 • Souad
  Posted at 18:34h, 25 November

  Ik moet je zeggen dat je wel goed bent.
  Tegenwoordig kan het niet gekker worden.
  Die mensen komen terug uit het allermooiste plek uit deze hele aarde en hebben hun zondes uitgewist en vervolgens worden ze geconfronteerd met nog meer zondes.

  Het is toch niet normaal meer, maar ja.

  Moge allah swt zijn ouma leiden amien ya rabie.

 • zohra
  Posted at 23:58h, 25 November

  jazakallahugairan, salahedine. laten we eerlijk zijn, de kern van het verhaal is een spiegel voor ons allen! shaitan is overal, fitna kan op de meest onverwachte plaatsen plaatsvinden. keep up the good work en hou die spiegel voor onze neus, sal.

 • Gekkiej
  Posted at 15:26h, 29 November

  Hahaha, truee
  Ik herken dit zo erg he.

 • Bouchra
  Posted at 15:51h, 29 November

  M3arba toveren van zoiets simpels een heel evenement… zó typisch hahahahahah

 • Ikram
  Posted at 15:59h, 29 November

  Allah t3tik seha,

  Het was weer eens erg leuk om te lezen hahaha !!

  Ook al is het echt de waarheid want zo gaan dingen tegenwoordig helaas wel, op elke gelegenheid en het maakt niet uit wat voor gelegenheid, maar het is moet altyd zo gaan op een manier van hoe opvallender hoe beter. Terwijl dat soort gedrag helemaal nergens voor nodig is..

 • Dakduif
  Posted at 19:00h, 29 November

  Misschien moeten ze eens wisselen. De ouders blijven hier en de kids gaan richting Mekka.

 • Hayat
  Posted at 10:58h, 30 November

  Wilde nog alleen ff melden dat ik helaas maar met 1 outfit aanwezig kon zijn, want mijn ib-groep was nog niet gestort. Hierbij ben ik ontslagen bij schoonmaakbedrijf waar ik werkte dus het mocht niet baten. Het duurde overigens enige tijd voordat ik Schiphol ongedeerd binnen kwam, want mijn kilo poeder op mijn gezicht werd misleid voor…… ( uhhm anywhay) Maar ik kan je zeggen; die paardenlegging heeft zijn werking gedaan, want ik heb mijn ware gevonden op Schiphol. Zijn naam is 3marouch en we zijn dolgelukkig. We hebben dezelfde dakka gehaald op onze bruiloft als die op Schiphol heeft gespeeld.

  Mooi stuk Sal, Geniet steeds weer van jouw gevoel voor humor!
  Groetjes Hayat!

 • dounya
  Posted at 11:12h, 03 December

  je heb helemaal gelijk!!!!
  echt de WAARHEID!!!
  ga zo door.
  insha’Allah gaan ze denken over wat jij schrijft!!!!

 • Fatima
  Posted at 21:18h, 03 December

  Gewoon top!!! hij verwoord de waarheid op een mooie manier!!!
  ga zo door!!!

 • Rachida
  Posted at 23:13h, 04 December

  hahahaha wallah hilla!

Plaats een reactie