Heerlijk Marokkaans publiek

03 Mar Heerlijk Marokkaans publiek

Ik treed nu al bijna een jaar op met mijn theatershow Salaheddine Live! In het merendeel van mijn shows zit er veelal Marokkaans publiek. Alle afkomsten zijn natuurlijk van harte welkom, maar ik heb gemerkt dat Marokkanen toch voor de beste sfeer zorgen. Ik voel me er althans helemaal in thuis. De sfeer die ik ervaar tijdens mijn show kun je vergelijken met een gezellig familiefeestje.

Het Marokkaans publiek kijkt, als het goed is, naar mijn optreden op het podium, maar andersom, zonder dat ze het weten, kijk ik ook naar hen. Ook voor mij is het elke keer weer een show en lig ik van binnen helemaal in een deuk. Marokkanen in een zaal hebben zo hun eigenaardigheden en ik vermaak me er heerlijk mee.

Om er even een aantal te noemen:

Zo houden Marokkanen tijdens de show allemaal hun jas aan. Waar Nederlanders netjes hun jassen ophangen in de garderobe, hebben werkelijk alle Marokkanen in de zaal keurig hun jas aan. Bijna geen een uitzondering. Hoe warm het ook is, hoe groot en onhandig die jas ook is, hij moet en zal aanblijven. Van capuchons en mutsen op in het publiek, kijk ik ook niet op. Ik zie geen mensen lachen, maar bontkraagjes die heen en weer schudden.

Marokkanen bellen ook gewoon frank en vrij tijdens mijn show. Ik vind het niet erg hoor, maar het is gewoon heel apart om te zien. Een bellende Marokkaan in de eerste rij is niks bijzonders. Als je goed kijkt, zie je hem zelfs switchen van simkaarten. Uit zijn jas, die hij natuurlijk nog aan heeft, haalt hij drie telefoons tevoorschijn en uit zijn broekzakken zes simkaarten. Het is pikkedonker en zonder te kijken onderscheidt hij de Telforts’ en Lyca’s van de Lebara’s alsof het niks is. Puur aan hoe de simkaart aanvoelt weet hij welke provider het is. Simkaart tussen de lippen, batterij snel eruit, verstopte Lyca-kaart achter zijn oor erin en de Lebara in de andere telefoon en gratis bellen maar. Telefoonprof!

Ewa Mo, fienek a mattie?

Thuis, waar jij?

Ik zit naar Salaheddine te kijken a mattie.

Wie?

Je weet wel, die ze3ma grappige jongen van haaqesht paaqesht.

Oooh Moussie Kandoussie……….zit je op youtube te kijken dan?

A nee a mattie, hij staat hier voor me neus.

Marokkanen zie je ook gewoon de zaal in en uit lopen. Derde rij staan er ineens mensen op en lopen bellend de zaal uit. Je denkt dan dat ze het blijkbaar niks vinden en naar huis gaan, maar niks is minder waar. Tien minuten later komen ze ook gewoon weer terug met wat snoep en drinken en kijken lekker weer verder.

Marokkanen kunnen er ook niet tegen als er iemand overdreven moet lachen om een, in hun ogen, normale grap. Als dat te vaak gebeurt, hoor je de Marokkanen gewoon hardop praten tegen elkaar.

Hayat: Ewa saaaaffffi.

Sihame: Tozzzz……echt m3ayek.

Hayat: Ja, zo grappig was die grap niet. Tfooee, Marokkanen weer gelijk overdreven doen.

Sihame: Daarom haat ik het om op plekken te komen waar veel Marokkanen zijn. Ik krijg djnoun van ze!

Zitten ze op een plek waar veel Nederlanders zijn.

Hayat: Tfoee, die kaaskoppen hebben gare humor. Lompe dooie grapjes van ze.

Sihame: Yeggg…..ik haat ze allemaal.

Hayat: Ja, ik ook. Daarom zit ik liever tussen de Marokkanen, kun je be3da mee lachen.

Het is ook nooit goed!

Waar de Marokkaanse jongens met simkaarten aan het kloten zijn zitten de meiden te wroeten in hun tassen. Meiden, wat hebben jullie toch allemaal in jullie tassen zitten? Tijdens de show hoor je de ritsen open zippen en de zakken snoep komen tevoorschijn. Als je een Marokkaans meisje berooft van haar tas, heb je als dief een jaar lang voorraad aan snoep. Winegums, vencodropjes, kauwgompjes, salmiakballen, de hele Jamin zit in die kleine tas van haar gepropt. Marokkaanse meiden zijn echt verslaafd aan lekkere dingen. Hoe vaak gaan ze wel niet, voordat ze naar huis gaan, eerst naar de winkel voor allerlei lekkere dingetjes. Als je aan ze vraagt, waarom ze dat doen, dan zeggen ze: ‘Zo kom ik de avond door.’ Alsof ze zonder al die calorieën in de avond blijven haken. Tijdens mijn show gaat het snoepen dan ook vrolijk door.

Juist door al die typische Marokkaanse dingen van het publiek vind ik het ontzettend gezellig op deze avonden. Die paar Nederlanders die het lef hadden om naar mijn show te komen, snappen er niet veel van, maar ze vinden die Marokkaanse sfeer toch hartstikke gezellig, vertellen ze me achteraf. Het geeft mij helemaal voldoening als ik zelfs eerste generatie moeders in de zaal zie zitten. Dan is voor mij de show al geslaagd. Dus Marokkanen, of jullie nou een half uur te laat komen (wat standaard gebeurt), met bivakmutsen op zitten, of allemaal bellend in de zaal hangen, het maakt allemaal niet uit! Ik zit namelijk stiekem te genieten van jullie geweldige show. Dank jullie wel!

105 Comments
 • NVT
  Posted at 17:45h, 09 December

  .

 • NVT
  Posted at 17:49h, 09 December

  Natuurlijk is Salah Edinne blij dat de zalen vol zijn omdat hij 50 procent van de omzet krijgt, voorbeeld 300 stoeken x € 20= 6000 euro. Dus in paar uurtjes 3000 euro

 • Hanane
  Posted at 23:43h, 22 December

  Salam Salaheddine,

  Vandaag op 22 dec 2012 voor de 1ste keer naar je show komen kijken in de CC luchtbal in Antwerpen.
  Zaten op de 1ste rij ( mijn zus en ik) en hebben ons kreupel gelachen, je manier van praten, je attitude, gelaatsuitdrukking , … . Het was gewoon TOP! Ik had ‘buikspierpijn’! 🙂
  Wij komen zeker nog eens kijken !

  Tot binnenkort Inshallah
  Groetjes Hanane & Hafida

 • faat
  Posted at 23:22h, 25 February

  Heey,

  Het zou heel leuk zijn als een keer een show komt geven in groningen!!!!!!!!!

  xxx faat

 • Ahlam
  Posted at 15:59h, 19 April

  Iwwa Salaheddine

  Hhahaah Wollah Wel.. Bijna Alle Meiden Met Die Haribo’s Enzo.. En De Jongens Gewoon Rilaxt Aan de Telefoon Zitten Te Kwebbelen..
  Maar Ik… Ik zweer Jou.. Als ik bij Jou Show Zat Kon Je In Tokio Horen Hoe Hard Ik Ga Lache
  Maar Nu Kijk Ik Gewoon Jou Show’s Op Youtube.. KAPOT GRAPPIG

  Beslema Li3oun

  Ahlam

Plaats een reactie