Koopavond vieren

27 Nov Koopavond vieren

Wat is de koopavond toch een verschrikkelijk iets zeg. Een gedrocht van een avond. Na zoveel jaar niet geweest (gelukkig) belandde ik per ongeluk weer in de stad op de oh zo beruchte vrijdagavond in Rotterdam. Ik wist niet wat me overkwam tussen de nieuwe generatie jeugdige consumenten. Ik had ook niet verwacht dat de Rotterdamse koopavond nog steeds zoveel volk van heinde en verre aantrekt.
Een vriend van me wilde een jas kopen en had me over gehaald om mee te gaan. Ik ben dus heel lang niet meer naar deze avond geweest en dacht dus heel naïef, nou hoe erg moet het zijn? Het viel dus zwaar tegen en heb spijt tot op het bot dat ik ben gegaan. Ik was zolang niet meer geweest dat de stad helemaal nieuw voor me was geworden. Allerlei nieuwe winkels zag ik, die ik niet eens kende. Ik ben een type shopper, die normaal gesproken naar een bepaalde winkel rent, snel alles koopt en vervolgens weer snel in de auto te stapt om alles snel te vergeten.
Ik kan echt heel slecht tegen te drukke winkels, maar verreweg de engste kledingzaak van de hele stad is de Zara. En de engste plek binnen de Zara is de mannenafdeling. De mannenafdeling is helemaal tot aan de nok gevuld met homofiele V-hals negers, trendy puntschoen-Tarkan-Turken, Hindoestanen die een glimmend outfitje zoeken voor de bruiloft van hun nichtje en neef Ratna en Prakash en studentikoze Marokkaanse jongens die een leuk houtje-touwtjesjas hebben gescoord. En een partij druk in die winkel, alsof het Dunya Festival daar binnen plaats vindt en een Antilliaanse Brassband langs kan komen terwijl je in de rij staat met je foute nichterige V-hals truitje, die je koopt omdat je hetzelfde truitje van Armani niet kan betalen. Alle mannen die je in de Zara ziet, denken ook echt dat ze knap en lekker zijn. De uitstraling die ze hebben is wanstaltig; Ik heb smaak, daarom koop ik mijn goedkope troep in de Zara. Iedereen die zijn spul heeft gekocht loopt trots weg alsof hij Enrique Iglesias is.
Marokkaanse meiden hadden ook weer groot uitgepakt. Ik heb nog nooit zoveel Uggs, skinnyjeans, leggings en hoofddoekjes bij elkaar gezien deze avond. Records zijn gevestigd vandaag, ondanks de striemende winterkou die dwars door de leggings de dikke Marokkaanse dijen bevriest.
Ik merkte dat ik ook totaal niet meer beschikte over de koopavond conditie. Na drie winkels met die vriend van me, begonnen mijn voeten pijn te doen, mijn ogen begonnen te tranen en konden geen trendy neger meer zien. Ik wilde zo snel mogelijk naar huis. Ik zag nog een paar Marokkaanse jongens dolen door de stad, die duidelijk mee moesten met hun vrouw, had het echt met ze te doen. Ik denk dat ik weer een record ga vestigen, aankomende zes jaar geen koopavond meer voor mij.

50 Comments
 • chaimae.
  Posted at 17:38h, 27 November

  hahahaha, klopt als een bus!
  keep up the good work.

  greetz, chai.

 • Chniewla
  Posted at 18:13h, 27 November

  Dan heb je koopavond utrecht nog niet gezien hahahah half uurtje HC
  en je rent terug naar huis.
  Verschrikkelijk.

 • Farah
  Posted at 19:01h, 27 November

  je blijft alles echt mooi verwoorden, respect!

 • Elisa
  Posted at 19:57h, 27 November

  Erg leuk geschreven, heel herkenbaar ahah! Kijk altijd naar je columns uit..ga zo door.
  Wanneer kunnen we weer genieten van voorstelling in Amsterdam?

 • ZanOebaa
  Posted at 20:59h, 27 November

  hahaha realiteittttt.

 • Rachida
  Posted at 23:01h, 27 November

  hahaha echt lache dit..

 • khadija
  Posted at 14:45h, 28 November

  Geweldigggggg!

  Toevallig kreeg ik afgelopen vrijdag een smsje van een vriendin die in rotterdam studeert.
  Ze was in de stad beland nadat haar lessen wat langer duurde dan normaal
  en ze vroeg nog wat is er gebeurd met leggings? :/ het vriest!

  Ach ja, het is de jeugd van tegenwoordig! Maar super leuk verwoord! Top!

  M3a salama
  Khadija

 • Yasmina
  Posted at 15:52h, 28 November

  `wahhaha kapot lachen

  wanneer kom je eens naar gorinchem een kleine stadje met veel marokkaanen~!!!

 • Hanane
  Posted at 17:07h, 28 November

  ahhaha wollah klopt helemaal !

 • Karim
  Posted at 16:59h, 06 December

  Hahahah Na 3 jaar geen koopavond te hebben gezien hier in utrecht(waar ik woon) kwam ik ook eens daar voor een broek en het viel me op, dat de mensen nog steeds hetzelfde waren, alleen wat ouder geworden en er is een nieuwe generatie bijgekomen en ze zijn gemoderniseerd, want ze lopen tegenwoordig met 1 blik redbull de hele avond en MC heeft het drukker, dan normaal en de niet te vergeten de marathonlopers die geen winkel in die avond bezoeken, maar telkens blijven jagen op de opgemaakte barbies en blutzakken

 • Fatima
  Posted at 16:21h, 07 December

  Hahahaha! Geweldigg!!

  Je hebt helemaal gelijk!! Koopavonden hier zijn like hell!

 • Faatje
  Posted at 20:28h, 07 December

  Je hebt gelijk! Ik wacht op je voorstelling in Rotterdam of omgeving.

 • jamal
  Posted at 18:17h, 17 December

  masakien almgarba allah i7sien 3wen fiekom oekan almohim mschitoe fieha oekan voor al die hoofdoekjes helemaal de weg kwijt hoofdoekje boven van benden bloot

 • Faatje
  Posted at 17:01h, 21 December

  Hier valt het wel mee reuze mee, GELUKKIG!!!

 • Majda
  Posted at 16:34h, 29 December

  Netjes!!

 • shems
  Posted at 23:50h, 02 January

  ik citeer
  ” Records zijn gevestigd vandaag, ondanks de striemende winterkou die dwars door de leggings de dikke Marokkaanse dijen bevriest.”

  dikke marokaanse dijen!
  ik vind alles leuk en gezellig maar dit vond ik echt een rot opmerking!!!
  shame on you salah!!
  en nee voel me niet aangesproken en nee ik heb geen dikke dijen!!

 • Nadia
  Posted at 21:05h, 03 January

  Ratna en Prakash, HOE KOM JE EROP haha

  Het hoge noorden kan wel wat humor gebruiken! Hier is het hchouma als je ergens om lacht en een medestadsgenootje (marokkaan) loopt langs:p
  Dus je bent van harte welkom!

 • Ouarda
  Posted at 23:35h, 04 January

  Met alle respect: maar hoezo die complimenten ‘je verwoord alles zo goed’ en: ‘ hahahah je hebt egt gelijk man jij bent zo grappig’ en ga zo maar door..

  Deze man schrijft op wat hij denkt en ziet en verwoord het zonder een mooie strik eromheen, en jullie liggen helemaal in een deuk!

  Weet je wat ik het grappigst vind? Degenen die hem het meest prijzen!
  In meerdere columns en shows van hem beschrijft hij hoe hij velen marokanen ziet vandaag de dag zoals wij ons gedragen, kleden en ga zo door..
  En wie lachen er het hardst om deze grappen?
  Hij trekt zalen vol en mensen gebruiken zijn verhalen en grappen regelmatig..

  De mensen op wie het vaak slaat lachen het hardst!
  En juist deze mensen vind ik bijzonder grappig..

  deze jongen heeft humor en neemt geen blad voor zijn mond..
  of het nu gaat om marokkanen, turken, hollanders of chinezen etc. Hij zegt wat ie denkt..
  Het stereotype marokkaan wat hedendaags in allerlei vormen zich uit, daaruit bestaat de meerderheid van de zalen die hij trekt, en dezen zijn pas grappig..
  Lachend om de grappen van sal, terwijl de grappen hen betreft..

  @sal: dont get me wrong cuz its not u and your jokes, but those empty headed people that you make money of.

 • Chaiymae
  Posted at 15:45h, 08 January

  Ouarda Ouarda toch..
  Wat een hoop frustraties, hold youre horses.
  Neem het niet zo nauw..

  Beréd atay zou je goed doen meis.

 • said
  Posted at 16:03h, 14 January

  Deze viel een beetje tegen Sal. veel te kort en te simpel, waar is “the wit” a sahbie, je weet hoe het werkt, je moet leveren mi mattie want je wordt afgerekend door oplettende publiek.

  En @ sommige commenters.. damn neem het niet zo fokking serieus. En als mensen lachen om hunzelf, why the fuck not? wat doet jou dat?

  En de andere chick wordt kwaad omdat hij zegt dikke dijen?? of je bent kapooootdik, of je wil gewoon reactie van Sal hebben. Either way..je stinkt.

  Sal blijft baas.

 • Siham
  Posted at 12:17h, 26 January

  Hij heeft echt gelijk, meisjes dragen hoofddoek maar vergeten zich van onder te bedekken.
  Wallah ziet er echt niet uit. En wat is dat die bont. Wallah staat voor geen meter. Elke keer als ik de deur uit loop zie ik bont en bont en nog eens bont. Alsof ze shie dieren op hun hals dragen. Als ik dictator was geweest in dit land mochten die mensen van mij per direct vertrekken, zonder om te kijken. Zal ik jullie laten zien wat bont is. Iegghhhhh.

  En laat ik het niet hebben over die dikke make up die ze dragen, als je één keer met je vinger over hun gezicht schuurt kun je er een muur van 5 vierkante meter mee bedekken.

  Arrivederci my friends

 • Enigmatique
  Posted at 04:52h, 07 February

  I agree with you Siham.

 • mina
  Posted at 00:52h, 09 February

  @Ouarda…houd toch op met je engelse onderschrift waarin je ons (zijn bezoekers en lezers) bestempeld als leeghoofden waar hij zijn geld mee maakt. Pfffffffffff

  ever heard of ZELFSPOT . Hij is zelf marokkaan. Hij kan het gewoon goed simpel verwoorden. Klaar uit. Niks mis mee. We zien allemaal die uggs en jaaa dikke dijen en plakaatschoenen van marktplaats . Zien we allemaal. Elke dag. Denk je dat wij marokkanen die jij als leeghoofden bestempeld onderling niet zulke grappen maken ofzo?? Ga jij enkel met Dirk Jan, Nienke en Fatima die het achter de ellenboog heeft om? How boring. Zelfs Dolly parton zegt broodnuchter over haar uiterlijk: “If I see something sagging, bagging, and dragging, I’m going to nip it, tuck it, and suck it!”

  Salahedinne tapt ze achter elkaar en WIJ leunen achterover en lachen met onze dikke dijen, nep plakaat schoenen, ugss en hoofddoek. Met je vrienden maak je dezelfde soort grappen maar ben je ook weer serieus.

  Snap je dat die herkenning van humor? Snap je dat zelfspot ..humor……lachen……uitlachen…….enz….?
  …….Neem een koekje…bij je thee die je werd aangeboden daarboven.

 • Justin
  Posted at 10:56h, 11 February

  CONFUSED

 • Fatima
  Posted at 01:28h, 21 February

  DIt Is egt GWn Geniaal GEschreven

 • Layla.
  Posted at 18:33h, 22 February

  -Hahhah Leuk Leuk!

 • Mevrouw S
  Posted at 20:54h, 06 March

  @ Said
  MAAHUAHUAHUAUHAHUAUHAHUAUHAUHHUAA
  wollahillah respect!
  Zo mee eens!
  En voor Sal : keep doing ur ish, you’re doing well.
  dikke plus!

 • Mazii ;)
  Posted at 23:59h, 24 March

  Ja hebt helemaal gelijk sihamm ,, maja we kunne daarr niets aan doe hé ,,
  Ieder zyn eign leven
  khb Een vriendin enjaa ze draagt een hoofddoek en doet make-up majaaa wat kunnee we daar aaan doen?

 • jouw tierin jonne
  Posted at 14:47h, 26 March

  a tierin jonne sal wanneer ga jij schrijve nieuw columpjens?
  gwn zo als ik zo die tekst lees zo krijg ik zo die ontspanne gevull, ik zie jou voor me zo type zo met aderen in de nek en grote ogen zo

 • Soufiane
  Posted at 17:07h, 26 March

  Kom op mensen, deze Salah maakt alleen maar grapjes, laten we het leuk houden, het zijn maar grapjes, hij meent het niet… Ook al zijn sommige gevallen wel onderdeel van realiteit, maar niet iedereen is zo, dus laten we het gewoon leuk houden.

  Voor de mensen die Salah aanspreekt in deze tekst, lach er gewoon lekker om joh, denia henia, maar probeer er ook een beetje de essentie van in te zien en doe er zegmaar een beetje wat mee haha, probeer bij jezelf te denken, heey dit is wel grappig, hij heeft wel gelijk, hshoema man, kom laten we gewoon ff normaal doen en ook gewoon meelachen… Wollah voor je ‘t weet heeft iedereen die omschakeling gemaakt en dan hebben we allemaal geen slecht woordje over elkaar… ( Salah, effe dan een ander doelgroep kiezen hahaha mits dit gebeurt )

  Thallaw!

  (ps: effe dimmen met die engelse zinnen, wash ra7na f miriken welaa)

 • Zenoubaa,
  Posted at 20:00h, 10 April

  @ Siham, maybe is Greenpeace is een optie? Haha, laat die mensen lekker bont dragen joh, ga je daar niet druk om maken, de tijd die je daar aan verspilt, kan je beter voor iets nuttigs gebruiken x.

  Koopavond is toch wel de verkeerde dag voor je vriend geweest om een jas te gaan halen, beetje logisch dat je met zulke dingen te maken krijgt en kijk nog wel in welke stad: Rotterdam. Eigen schuld, dikke bult.

 • Palestijnse Dame
  Posted at 03:56h, 15 April

  Assalaamo aleikoom!!

  Petje af voor je schrijf kunst ;).. Blijf vooral door gaan zou ik zeggen!! En wat betreft alle negatieve opmerkingen, Keep Ya Head Up, Cause there are people who would kill to see you fall..

  Fie amaan illaah.
  Palestijntje.

 • Loubnaa L
  Posted at 15:32h, 29 April

  Hahahh Soufiane je hebt helemaal gelijk,,
  mensen nemen dit echt te sirieus, lach er lekker om of klik het gewoon weg.
  geen haat en chitt heirzoo,, hou het lekker gezellig
  Salah ga zo door ;)!

 • Koerd
  Posted at 20:13h, 10 May

  Waarom een discussie beginnen..?

  Als je een comment drop hoort het over zijn colum te gaan toch..

  Mohim Salah je doet uitstekend werk 😉

 • opgekamiekazerd
  Posted at 17:25h, 24 May

  Sorry dat er geen perfecte mensen rondlopen in de stad die jou 24/7 tevreden stellen. Wat wil je dat de rode loper wordt uitgerold en mensen blaffend achter je aankomen?Wie heeft jou gevraagd te winkelen? Stuk onbenul!

 • Asmaa!
  Posted at 19:56h, 06 June

  Klopt helemaal , Hier in den-haag kunnen ze er ook wat van!
  En die meisjes van 13/16 zijn het ergst van allemaal zo jong nog en helemaal de weg kwijt!, En niet iedereen natuurlijk maar een grote groep wel!
  En nog een ding,
  Er worden hier reactie’s geplaatst met meisjes met hoofddoek zus zo zus dit,
  Maar scheer niet iedereen over een kam:)

 • sofian harderwijk
  Posted at 03:08h, 15 June

  peace love and happiness

  so

  keep on smiling……..

 • Jean-Claude Van Damme
  Posted at 05:25h, 13 July

  A Salaam ailikoem Salah Edinne,

  Wa ik vroeg me af wanneer je een keer naar Vlissingen komt met je islam test en hoe goed onze berbers is. Ik ben pure Ait Wayagher ik daag je uit Salah Edinne..

  Ik ben die jongen waar je vandaag vrienden mee bent geworden op facebook.
  Ik heb gereageert op deze prikbord:

  Salaheddine Benchikhi
  Veel mensen in hun profielnaam: Marokko 2011 Rwina!!!!, Leven hier a Mattiiiee, Tanger Topdrukte, Ga maar kapot in NLLLL hier is Baas, zie je ze daar zitten ze te zweten in een vieze cyber mail checken of pipas te eten met de 3assas in de straat haha.

  Ik hoor snel van je..
  A Salaam ailikoem

 • Moroccan
  Posted at 17:56h, 26 July

  Whahaa Geweldig !!

 • Gmilia
  Posted at 19:19h, 03 August

  Ahahahahahahahah ik lach me kapott om gekazemierd ofsoow doe effe normaal als je je zelf in herkent doe er wataan om de volgende keer je zelf niet in te herkenne… Walakin kheb jullie teveel aandacht gegeven

  sal ga zo door woellah je kan het echt goed wanneer kom je es een keer langs amsterdam?

 • Monique
  Posted at 16:57h, 20 August

  Whahahaha. VET LOL. Heel er herkenbaar! In Den Haag is het net zo erg op de koopavonden, als je niet komt “kopen”, wat kom je doen dan op KOOPavond? Op elk winkelhoekje gegroepeerd gaan staan, vaak nog onder de 16 jr. oud en eruit zien als 30 jr. en maar denken dat ze hip zijn, ze zetten zichzelf gewoon voor schut zonder dat ze het door hebben. Heerlijk vermaak en entertainment, dat dan weer wel maar irritant als je niet eens normaal langs kan lopen om een winkel in of uit te gaan. Lachen… en blijven lachen, leuk geschreven. Groetjes.

 • Jonathan
  Posted at 05:07h, 21 August

  Hahaha, ondanks dat ik het niet altijd met je eens ben blijf je hilarische verhalen produceren.
  Ga zo door!

 • Jonathan
  Posted at 05:21h, 21 August

  HA, prachtig om te zien die positieve reacties. Die negatieve miss nog wel meer. Helemaal de weg kwijt die mensen.. Precies die waar jij op inspeelt!
  😀 ik vermaak me prima hiero 😛

 • killerkamal
  Posted at 01:40h, 27 September

  zware menstruatie frustratie wijven hier

 • Yalda
  Posted at 09:39h, 29 September

  Punt schoenen tarkan turk WUHAUHAUHAUAHUAA
  Echt jij beschrijft dingen precies zoals ik het zou zeggen!

  ik haat ook shoppen en drukke winkels!! ik ken ook maar paar winkels waar ik me kleren koop en gelijk weer na huis gaa!!

  k snap je 110% gek

  hahah
  xx
  Yalda(Contract)

 • Undercover
  Posted at 01:19h, 01 January

  HAHAHAHAHAHAHA
  @SIHAM- Wtff zeg jij allemaal? Bonte jas is tog normaal eah, stel jij droeg dat zou jj dat leuk vinden als ik zeg dat het’ Ieghhh’ is? Wajooow?

 • Karima
  Posted at 09:59h, 15 February

  Slm,

  Dat je koopavond niets vindt, oke!
  Maar hoe je onze medemens ziet, kan ook anders gezien worden. Probeer t eens;-))

  @Siham, dit geldt ook voor jouw en verder heel leuk(grappig) hoe je begint en eindigt met “Arrivederci my friends”!

  ..

 • majid
  Posted at 03:15h, 22 February

  “de engste plek binnen de Zara is de mannenafdeling. De mannenafdeling is helemaal tot aan de nok gevuld met homofiele V-hals negers, trendy puntschoen-Tarkan-Turken, Hindoestanen die een glimmend outfitje zoeken voor de bruiloft van hun nichtje en neef Ratna en Prakash en studentikoze Marokkaanse jongens die een leuk houtje-touwtjesjas hebben gescoord. En een partij druk in die winkel, alsof het Dunya Festival daar binnen plaats vindt en een Antilliaanse Brassband langs kan komen terwijl je in de rij staat met je foute nichterige V-hals truitje, die je koopt omdat je hetzelfde truitje van Armani niet kan betalen. Alle mannen die je in de Zara ziet, denken ook echt dat ze knap en lekker zijn. De uitstraling die ze hebben is wanstaltig; Ik heb smaak, daarom koop ik mijn goedkope troep in de Zara. Iedereen die zijn spul heeft gekocht loopt trots weg alsof hij Enrique Iglesias is.”

  03:15 lees ik dicht en ik ging stuk. ouders wakker geworden door een herkenbaar stukje tekst. GENIAAL

 • chaimae
  Posted at 18:42h, 25 February

  Hahahaa
  Zo grappig mense die hier komentaar op hbn zien
  Gwn zichzelf erin. HARDE REALITEIT is dit a matties . Maar ja je moest niet naar r dam gaan.
  K herken het wel maar het blijft grappuuuuug
  Blijf zo door gaan en kom een x naar v daal

 • saadje
  Posted at 15:01h, 03 December

  Salah, ik ben echt fan van jou wollah. Alles wat je zegt klopt gewoon en mijn buikspieren doen gewoon pijn van het lachen.

  Nou ik ben insha allah 22 december aanwezig in Antwerpen. Insha allah zal het gezellig worden en Moge allah jou nog succesvoller maken dan dat je al bent.

  Groetjes

Plaats een reactie