Marokkaanse vakantie-auto’s

17 Jun Marokkaanse vakantie-auto’s

Volkswagen Golf 5

Opgeschoren Marokkaanse gozer die het nog heel stoer vindt om met zijn heuptasje naar Marokko te gaan. Rijdt elke avond 1500 rondjes in recordtijd op de boulevard. Heeft zijn laatste Eurootjes neergelegd voor de velgen en getinte ramen. Met wieldoppen en normaal glas naar Marokko kon namelijk echt niet. In Marokko komt hij er wel achter dat een Golf 5 met dikke velgen en getinte ramen ook een zwerverauto is naast al die dikke drugsbakken.

Volkswagen Golf 4

Jonge Marokkaan die met zijn moeder en twee zussen naar Marokko rijdt. Wilde eigenlijk niet naar Marokko gaan, maar hij moest van zijn vader. In Marokko baalt hij van de oude Golf 4, parkeert hem ook niet midden op de boulevard, maar stiekem helemaal aan het einde.

Mercedes Vito

Vader, Elhadj, die naar zijn 4-etage blokkenwoning gaat en dit jaar een nieuwe keuken meeneemt voor zijn huis en ook de garage gaat verbouwen. Hij heeft er enorm veel zin in. Elke ochtend komt hij aanzetten met allerlei werkers, lem3alem en zijn gang om zijn wilde plannen uit te voeren. Hij gaat een constructieve vakantie tegemoet.

Groene Volkswagen Bora

Man 43 jaar, In Marokko opgegroeid, rokend, ooit getrouwd met zijn nicht uit Nederland, spreekt nu soort van Nederlands. Hangt vaak in de Nadi en werkt in ploegendiensten in een grauwe fabriek. Haat zijn leven en het liefst wil hij afgekeurd worden. Zijn zomergarderobe bestaat uit de hele sale van de C&A.

Mercedes Oldtimer, 240 D of 190 D

De zuinige Marokkaanse vader die aan iedereen in Marokko vertelt hoe slim hij is, omdat hij geen wegenbelasting meer hoeft te betalen. Ook bluft hij erover dat hij nog heel veel voor die auto kan vangen, maar hij verkoopt hem natuurlijk niet. Alle taxichauffeurs in Marokko zitten met het kwijl uit hun mond naar die nog goed onderhouden 240 D te staren. Deze oldtimers doen het trouwens ook verdacht goed bij de praktiserende broeders.

Volkswagen Passat/Audi a4

Man 51 jaar, vijf kinderen, in Marokko opgegroeid, ooit getrouwd met zijn nicht uit Nederland, heeft  meer geld dan de man met de Bora, maar komt beetje op hetzelfde neer. Hing vaak in de Nadi, maar is recent een viszaak gestart. In  Marokko ziet hij er zelfverzekerd en rijk uit als je hem shwa ziet eten met zijn gezin langs de weg. In Marokko komt deze man helemaal tot leven.

Mercedes C 220 ‘ Bouwjaar 2005

Gepensioneerde man die zijn auto gaat invoeren. Zit 6 maanden in Nederland en 6 maanden in Marokko.

Mercedes Sprinter

Handelaar eerste klas. Kent elk stukje asfalt tussen Nederland en Marokko. Rijdt twintig keer per jaar op en neer met die bus gevuld met van alles en nog wat en zit  geld te maken. De Douaniers kent hij inmiddels allemaal bij naam.

Mini Cooper

Marokkaanse carrieremeid die eigenlijk niet naar Marokko wil gaan, maar haar broertje gaat trouwen. Ze plakt er nog een week Marakech aan vast en maakt er toch maar het beste van. Veel Marokkaanse meiden zijn jaloers op haar en die auto als ze achterin de oldtimer van hun vaders langs haar rijden.

Volkswagen Transporter

De allang gepensioneerde voorzitter van de moskee heeft van zijn zeven hardwerkende zonen een gloednieuwe Transporter gekregen van bijna 30.000 Euro. Hij en zijn vrouw, voor de rest niemand erbij, rijden relaxed naar Marokko waar ze drie maanden blijven.

De zevenzitters uit bouwjaar ’97 (Renault Espace, Volkswagen Sharan, Seat el Hambra etc..)

Vrij jonge vaders met drie kinderen. Willen absoluut niet met een busje naar Marokko, daar voelen ze  zich net iets te jong voor. Spreken goed Nederlands. Je zou denken waarom een zevenzitter als je maar twee of drie kinderen hebt, maar er kleeft een hele hoop familie aan hem waar hij niet onderuit kan. Gescheiden zus, zieke tante en haar zoontje,s zijn moeder (vader overleden). Hij heeft de rol van de vader op zich genomen. Deze zevenzitters kosten nog geen 1000 Euro, maar zien er nog redelijk mooi uit. Na de zomer dumpt hij hem bij de sloop of schorst hem en rijdt in zijn normale auto weer verder.

De dikke bakken boven de E 50.000,-

Dit zijn de carrieremensen, coffeeshophouders, drugsdealers etc. Deze gaan naar hun dikke villa en gaan lekker heel de zomer op hun jet-ski’s hangen.

73 Comments
 • Kaoutar
  Posted at 20:53h, 17 June

  Komt me heel bekend voor 😀
  Transporter xd

 • H.
  Posted at 23:59h, 17 June

  HAHAHAHAHAHAHA!

 • N.A.T.O.S
  Posted at 02:07h, 18 June

  Strekkeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 • D
  Posted at 13:04h, 18 June

  Wollah echt geniaal! -lol-

 • S7ab zachte g
  Posted at 15:41h, 18 June

  doodlachen!

 • Tetouan
  Posted at 16:27h, 18 June

  Sorry dit vind echt totaal niet grappig.mensen werken er hard voor!
  tazzz 3lik al hmar!

 • K.O.
  Posted at 19:41h, 18 June

  Haha doodlachen
  – Zijn zomergarderobe bestaat uit de hele sale van de C&A –

 • Betoesz
  Posted at 21:55h, 18 June

  zwak dit. Je blogs worden steeds slechter!

 • haagse aitwayager
  Posted at 13:22h, 19 June

  Sommige kloppen wel:p
  maar die van volkswagen klopt niet helemaal:p
  wij gaan iedere jaar met een T5 naar marokko.. die jaren daarvoor met een T4 lekker luxe en airco enzoo.. met z’n 6en in een auto.. en mijn pa heeft z’n eigen bedrijf en is nog lang niet gepensioneerd 😀

  hahaha maar wel leuk gemaakt!

 • Soumia
  Posted at 02:54h, 20 June

  Hahaha en waar blijft de toyota hiace??

 • Driouchcity
  Posted at 22:34h, 20 June

  hahahahahaha geweldiggggg dit!!!

  Voor de mensen die het niks vinden. Sorry dat hij jullie heeft ontmaskerd.

 • A3maa Bushefai
  Posted at 00:30h, 21 June

  wollah is grappig maar die transporter klopt niet mijn vader( chagarijnig altijd bijna maar rustig) heeft transporter leeft in ziektewet 8 kinderen inproppen die handel en naar marokko maar in marokko veranderd hij ineens in een hele gezellige vader want hij voelt zich eindelijk thuis hij denkt hier knnen Mo En Achie niet worden opgepakt kleine Ismail geen problemen met sgool eigenlyk meer een egte vakantie voor de ontspanning zonder in de gaten tte hebben schrijf ik nu zelf een verhaaal qq

 • soumaya
  Posted at 21:25h, 22 June

  vooroordelen ma3lishh ,maar wel jammer

 • Royal Hamza
  Posted at 11:03h, 26 June

  Haha! Ik vind die stereotype beschrijving gewoon té grappig! Vooral het beeld dat bij elke beschrijving geschapen wordt is HILARISCH! Macha’allah 3lik!
  Ik betreur het feit dat mensen op zo’n persoonlijke blog én een moslimbroeder (indien van toepassing) voor zijn prestaties durven uit te schelden. Komaan, het gaat hier over stereotypen, toch niet over een statistische beschrijving van de Marokkaanse vakantieganger?
  Ik vraag me af of deze ‘haters’ beseffen dat dit GEEN krantenartikel is…

 • Princessnador
  Posted at 15:44h, 26 June

  Hahaha, dit is gewoon goed! Ik snap die haters niet hoor. Je moet de humor hiervan inzien, echt goed je artikels ga zo door!

  Jammer dat sommige alles zo serieus opvatten.

 • Abdars_Rdam
  Posted at 02:16h, 27 June

  hahaha wij zijn de laatste hahaha rijden met bak van 50duizend …. maar je ze moesten erbij zetten … 35procent maakt er een ongeluk mee.. en laten de auto maken of iets..en vliegen terug met Rayan Air iezen goedkope maatschappij hahahah:p maar wel grappig

 • belg
  Posted at 04:12h, 28 June

  ik vindt het vooral zielig van die mensen die naar maroko gaan met een heel erg dure auto om stoer te doen tegen over die arme mensen daar mag niet takeboor is slecht

 • Moi
  Posted at 12:08h, 02 July

  Hahah heel leuk !

 • NETTE-SCHOEN
  Posted at 03:29h, 08 July

  ik ga niet naar marokko omdat de witte bus belangrijke onderdelen mist zoals de motor banden enz. ze zijn gestolen vlak voor de vakantie door een of andere gierige spion snor die zijn familie een fijne gratis vakantie wil geven .
  maar we komen er wel achter wie de dader is we hebben namelijk een camera bij ons huis staan die filmt zowat de hele straat.
  daar is een man te zien die plotselling uit de bosjes springt met een zaklantaarn in de mond en gekleed in een grote hawai blouse met een joggingsbroek kappa die is gekleurd als vieswit.hij pakt zijn telefoon haha koelkast was zelf op de wat onscherpe camera te zien
  en begint te bellen na enkele minuten komen de 3 hulpdiensten op een fiets ! ja je kent het wel 1 voorop 1 achterop en 1 de koning op de zadel ze stappen af en maken eerst wat dierengeluiden hoezo ? weet ik niet , en ze gooien de lyca petjes neer en stropen de mouwen op en hebben een klassieker in petto ze gaan met zijn alle duwen haha. en ze komen tegen 3 andere autos aan daarnaa tegen een paal en beginnen weer te discusseren en besluiten om maar de motor en wat ander onderdelen mee te nemen die ze even later vervoeren door een groentebus die haha sinds die middag daar al stond dus er heeft 1 iemand 8 uur zitten wachten tot het nacht werd en hij is opgepakt de bus is nog niet terug om dat hij zich BEROEP OP ZIJN ZWIJGRECHT maar dat geeft niet het is een kwestie van tijd tot dat hij zich bekent en alles verteld en de witte bus gewoon weer bij ons voor de deur staat dus heleaas deze zomer geen vakantie maar wel een leuke lachwekkende
  mafiafilm die nog duizende keren kan zien met een goede afloop namelijk de witte bus is weer back en de diefen opgepakt …

 • NETTE-SCHOEN
  Posted at 03:35h, 08 July

  ik ga niet naar marokko omdat de witte bus belangrijke onderdelen mist zoals de motor banden enz. ze zijn gestolen vlak voor de vakantie door een of andere gierige spion snor die zijn familie een fijne gratis vakantie wil geven .
  maar we komen er wel achter wie de dader is we hebben namelijk een camera bij ons huis staan die filmt zowat de hele straat.
  daar is een man te zien die plotselling uit de bosjes springt met een zaklantaarn in de mond en gekleed in een grote hawai blouse met een joggingsbroek kappa die is gekleurd als vieswit.hij pakt zijn telefoon haha koelkast was zelf op de wat te onscherpe camera te zien
  en begint te bellen na enkele minuten komen de 3 hulpdiensten op een fiets ! ja je kent het wel 1 voorop 1 achterop en 1 de koning op de zadel ze stappen af en maken eerst wat dierengeluiden hoezo ? weet ik niet , en ze gooien de lyca petjes neer en stropen de mouwen op en hebben een klassieker in petto ze gaan met zijn alle duwen haha. en ze komen tegen 3 andere autos aan daarnaa tegen een paal en beginnen weer te discusseren en besluiten om maar de motor en wat ander onderdelen mee te nemen die ze even later vervoeren door een groentebus die haha sinds die middag daar al stond geparkeerd tegenover de bus dus er heeft 1 iemand 8 uur zitten wachten tot het nacht werd.
  hij is opgepakt vandaag opgepakt want op de groente bus stond namelijk zijn naam en telefoonnummeren dat hij heerlijke verse groente en fruitverkoopt op de kanaalstraat 113 bis wat een arme dief haha .
  De bus is nog niet terug om dat hij zich BEROEP OP ZIJN ZWIJGRECHT maar dat geeft niet het is een kwestie van tijd tot dat hij zich bekent en alles verteld en de witte bus gewoon weer bij ons voor de deur staat dus heleaas deze zomer geen vakantie maar wel een leuke lachwekkende
  mafiafilm die nog duizende keren kan zien met een goede afloop namelijk de witte bus is weer terug en de diefen opgepakt …

 • NETTE-SCHOEN
  Posted at 03:38h, 08 July

  ik ga niet naar marokko omdat de witte bus belangrijke onderdelen mist zoals de motor banden enz. ze zijn gestolen vlak voor de vakantie door een of andere gierige spion snor die zijn familie een fijne gratis vakantie wil geven .
  maar we komen er wel achter wie de dader is we hebben namelijk een camera bij ons huis staan die filmt zowat de hele straat.
  daar is een man te zien die plotselling uit de bosjes springt met een zaklantaarn in de mond en gekleed in een grote hawai blouse met een joggingsbroek kappa die is gekleurd als vieswit.hij pakt zijn telefoon haha koelkast was zelf op de wat te onscherpe camera te zien
  en begint te bellen na enkele minuten komen de 3 hulpdiensten op een fiets ! ja je kent het wel 1 voorop 1 achterop en 1 de koning op de zadel ze stappen af en maken eerst wat dierengeluiden hoezo ? weet ik niet , en ze gooien de lyca petjes neer en stropen de mouwen op en hebben een klassieker in petto ze gaan met zijn alle duwen . en ze komen tegen 3 andere autos aan daarnaa tegen een paal en beginnen weer te discusseren en besluiten om maar de motor en wat ander onderdelen mee te nemen die ze even later vervoeren door een groentebus die sinds die middag daar al stond geparkeerd tegenover de bus dus er heeft 1 iemand 8 uur zitten wachten tot het nacht werd.
  hij is opgepakt vandaag opgepakt want op de groente bus stond namelijk zijn naam en telefoonnummeren dat hij heerlijke verse groente en fruitverkoopt op de kanaalstraat 113 bis wat een arme dief .
  De bus is nog niet terug om dat hij zich BEROEP OP ZIJN ZWIJGRECHT maar dat geeft niet het is een kwestie van tijd tot dat hij zich bekent en alles verteld en de witte bus gewoon weer bij ons voor de deur staat dus heleaas deze zomer geen vakantie maar wel een leuke lachwekkende
  mafiafilm die nog duizende keren kan zien met een goede afloop namelijk de witte bus is weer terug en de diefen opgepakt …

 • zakariayou get the best
  Posted at 17:00h, 12 July

  ERVAREn ..marokkaan
  geeft GRATis gouden tips weg voor ideale comfortabele hippie vakantie

  een volkswagen cabrio is een beetje uit de mode maar koop een goedkoope parasol en hou hem in lucht vast en je hoort er helemaal weer bij
  en je wordt gewoon de blikvanger van 2011

  witte bus met hollandse vlaggen is pas coolie en tostie apparaat in de bus
  zo wordt je gewoon de blikvanger van 2011.
  gewoon dikke vette …………..tostie iemand ?

  mercedes 190d met discolampen in de auto.
  non-stop disco melilia en servetten onder je stoel komt ook altijd handig van pas.
  je weet wel als je nodig moet en er is geen tankstation in de buurt .
  comfortabele en luxe no stress no fight

  KEVERAUTO met picnicktafel op de dak
  ————— iedereen wordt gegarandeerd jaloers op de parkeerplaatsen onderweg ——
  dan zit jij daar met jouw verse broodje hmmm…. op de dak uitzicht een ook gezicht voor zonnen natuurlijk

  vakantiemotto niet duur is niet duur maar…. ik blijf gier…

 • ABDEL
  Posted at 19:50h, 17 July

  bravo, it’s truuuuuuue !

 • Saar
  Posted at 22:50h, 18 July

  Vind het in vergelijking met de rest van je columns één van de zwakste. Begrijp me niet verkeerd, ze zijn allemaal super! Maar de andere vond ik toch wel beter – met beter bedoel ik hardop lachen omdat het zo bekend in de oren klinkt. Misschien is het omdat ik nooit met de auto naar Marokko gereisd ben? Kan ook, want bij de 70% van die auto’s had ik Google toch even nodig.

  Maar toch, hopelijk een volgende column, ietsje toffer?

 • Hafida
  Posted at 01:30h, 22 July

  KLOPT HELEMAAAALLL hhhhqqhhqhqhqqqhhahahhahahahah

  voor de mensen die het niet leuk vinden: NEPPE MAROKKAAAN!!! ahahahhahaaaahha ik lach nog steeefs, pies bijna in mn broekkkkk

  S—–>(piesh pieshhh) hahahahahahahahahahhhahahahahah

  groetjes grumpyyy

 • Morad
  Posted at 21:37h, 22 July

  Pfffffffff… hoe verzin je zoiets?
  DE GROOTSTE ONZIN DIE IK OOIT GELEZEN HEB!
  wAARDELOZE GAST BEN JE WOLLAH!

 • Mohammed
  Posted at 00:39h, 26 July

  Heey Sal,

  Probeer eens als komiek, jezelf op andere terreinen te begeven en daar grappen over te maken. De grappen die jij maakt over de marokkaanse gemeenschap kennen wij intussen al allemaal. Bovendien zou je jezelf ook kunnen promoveren als komiek.

  Trouwens onder welke categorie viel jij met jouw fam. wanneer jullie op vakantie gingen?

 • biertje
  Posted at 01:06h, 26 July

  ik begrijp de grappen niet

 • Lima
  Posted at 14:46h, 28 July

  Dit is keii grappig en leukk. Ik herken de marokkanen hier echt in. Niet allemaal, maar de stereotype. C&A kleding die blousjes zeker hahaha kapot grappig. Ga zo door en wbt de haterss, de fernacci’s zeggen dan gooi je zelf tegen de plafond.

 • riffi_Rdam
  Posted at 15:16h, 28 July

  je hebt ook jongens met een dikke bak van 50.000 euroo die het shortlease en of huren en bigshott spelenn in marokkoo over zijn drugsdealer carriere terwijl hij in marokko thuis logeert bij zen oma en opa en zijn chiekiess maar elke keer moet teleurstellen en vertellen dat tie ergens heen moet terwijl tie gauw naar huis moet omdat tie geen huissleutel krijgt en anders buiten in zen luxe auto moet overnachten:P haha die heb je ook.

 • Hafsae
  Posted at 20:05h, 29 July

  HAhahaha kapotlache doe zo voort 🙂

 • samir
  Posted at 17:11h, 01 August

  jeh uiteenlopende reacties, Ewa Kowed dan!! haha

 • jounisa
  Posted at 22:00h, 01 August

  die salaheddine is echt een mongol

 • Gmilia
  Posted at 01:31h, 03 August

  Ahahahaha ga zo door sal
  en let niet op de negatieve reacties die zijn zo jaloers als wat

  en wat me moeder altijd zegt als ik me zin niet krijg: drab rassek m3a shi 7it rah hollanda 3anda 7joot moezjoedien

 • Gmilia
  Posted at 01:33h, 03 August

  A3ibadellah kijk om hoellat ik reacties plaats XD
  owjahh Ramadan Moubarak
  wal koul 3am wa antoum bigair

 • soreaea
  Posted at 23:20h, 03 August

  die van de 7 zits komt me ongelofelijk bekend voor:P

 • agadirftcasa
  Posted at 18:47h, 07 August

  Slm Salaheddine,

  Je bent nog een groep vergeten… Hoogopgeleide marokkanen die met hun bedrijfswagen naar marokko gaan… Juist voor we vertrekken nog snel nieuwe banden, groot onderhoud en nog allerlei kosten, zodat we zoveel mogelijk kosten kunnen doorrekenen aan het bedrijf… 🙂

  Ze zijn al op vakantie geweest in mei of juni en ze willen daarom niet echt naar marokko. Wij gaan liever naar Dubai, miami, thailand, mexico …Maar ze gaan toch om al hun familie te bezoeken, because salato rahiem is verry important .
  .
  Wij rijden geen tourtjes rond de boulevard, aangezien we wel beter weten… wij proberen ons leven op een zo een ‘halal’ mogelijke manier te leven (dus geen dikke nek, niet bluffen enzo) en gunnen iedereen wat we onszelf gunnen …

  gr

 • 3073
  Posted at 22:38h, 15 August

  Hahaha waar zijn de dure auto´s waar boys standaard shikie meedoen, net alsof ze hem makkelijk hebben betaald met hun bijbaantje. Terwijl ze in werkelijkheid een jaar moesten werken om die auto een maand te huren..

 • shab groningen
  Posted at 16:49h, 16 August

  a7 duits kenteken

  brandennn!!

 • Obama
  Posted at 01:03h, 21 August

  doodddd strekkeee… wie dit niet bekend voorkomt gaat niet naar marokko

 • boughie
  Posted at 02:14h, 23 August

  gruwelijk hoor me pa is van transporter t4 naar mercedes 190d gegaan wat ene overgangg
  zou wel vett zijn als je die busjes ging beschrijven zoals gordijntjes en bed achtertin enzo
  maar zoals altijd goodjob en keep doing the goodwork!

 • rachida
  Posted at 00:17h, 12 September

  salam ou alaikoum,

  Sal is een comedian.. Hij schrijft over dingen die HIJ ziet, hoort, heeft gezien enz.. Hij plaatst toch geen namen bij de auto’s???? Dus waarom moeten mensen zich aangevallen voelen en hem gaan uitschelden enz?? Het zijn toch ZIJN ervaringen of wat dan ook??? Hij zegt toch niet dat hij jou gezien heeft in die auto?? Ja, met jou bedoel ik de mensen die hier rare reacties plaatsen.. Vind je zijn column of humor niet leuk? Ga dan googlen om andere humor te zien of zet een eigen website op met je eigen humor.. Yeh mensen..

  Alles wat ik tot nu toe gelezen heb van hem, heb ik ook gewoon meegemaakt en gezien.. Ie Wallah.. Zo ook wat betreft de verhaaltjes bij deze auto’s.. Bij alle stukjes kun je er volgens mij 9 van de 10 keer een foto bij plaatsen.. Dit omdat het gewoon feiten zijn.. NEE, NIET BIJ IEDEREEN OP AARDE.. Dat zet ik er maar bij voor het geval mensen gaan zeggen van: “Wij hebben ook die en die auto en dat is bij ons niet het geval..”

  Doe maar gewoon normaal, dan doen jullie gek genoeg!!!

 • hamid
  Posted at 22:01h, 13 September

  HAHAHAH wollah kk grappig a sahbe

 • souf_soufian
  Posted at 00:08h, 23 September

  gy maakt uwe eigen volk belachelijk voor zoiets dat helemaal geen nut heeft.mensen die geen verstand hebben zeggen zoiets over hun eigen volk e

 • Farid
  Posted at 21:39h, 25 September

  Ziek gewoon hoe accuraat dit is, echte dikke respect!

 • youssef
  Posted at 15:37h, 06 October

  hahahahha mooie blog zie mij wel ergens tussen zitten helemaal goed bedacht en geschreven
  voor de haters get a life jullie moeten het ook niet letterlijk nemen
  tegenwoordig mag je al niet meer lachen llah ya7fad

 • moussi
  Posted at 20:56h, 21 October

  baanvast!

 • salah
  Posted at 20:36h, 27 October

  hahaahhahahahahahahahahahahhhhhhhhhhhhhh

 • osdorp
  Posted at 14:46h, 28 October

  ahahahahhahaah mercedes c220 die kken k wel ahahh
  precies me opa net gepensioneerd halfjaar marokko half jaar hollanda
  ik voel me stiekem aangesproke aan die golf 4tje maar dn wel rode TDI

 • Meknessia
  Posted at 17:23h, 20 November

  Jeh whillie, deze ia hayek grappig!
  whahahhaah wollah doodlache
  Ik herken gewoon mijn hele familie wollahila!

  Haters, pleaae get ah life oeh kowed men hier!

Plaats een reactie