Prijsschieten tegen Marokko

18 Oct Prijsschieten tegen Marokko

Na de verloren finale van de Afrika-cup tegen Tunesië is Marokko werkelijk het lachertje geworden van het Afrikaanse voetbal. Als je als willekeurig niets zeggend Afrikaans land bij Marokko in de poule zit bij een kwalificatiereeks, heb je sowieso al vier, en met een beetje geluk zes punten in je zak. Elk verdwaalde bananenrepubliek in een burgeroorlog of Hutu-stam, kan zich rijk rekenen tegen het huidige moderne Marokko. Waar vroeger zelfs gerenommeerde landen als Ghana of Nigeria met knikkende knieën naar Casablanca kwamen, omdat ze tegen de sterke trotse leeuwen moesten, is het nu prijsschieten in de Marokkaanse stadions tegen de lamme kwetsbare welpjes van de Atlas.

Ik weet niet wat er aan de hand is met de Marokkanen, maar ze kunnen blijkbaar niet meer tegen negers voetballen. Kaapverdische Eilanden, Madagaskar of Soedan, ik zie onze Marokkanen er niet zomaar van winnen. Ik denk zelfs dat ze het moeilijk krijgen tegen elf ondervoede Somalische piraten uit Puntland die de dag ervoor nog een oliecontainer hebben gekaapt.

Een echt dieptepunt van het Marokkaanse voetbal is de beroemde en prachtige omhaal van El Karkouri in de beslissende WK kwalificatiewedstrijd tegen Tunesië in blessuretijd in zijn eigen doel. Een zondagsvoorzet van links, zonder Tunesische spitsen in het Marokkaanse 16-meter gebied en geweldenaar El Karkouri ziet zijn kans schoon en krijgt het voor elkaar om die bal a la Van Basten in zijn eigen kruising te jagen. Na die onvergetelijke wereldgoal is Marokko in een vrije val terecht gekomen.

Supporter van Marokko ben je op dit moment absoluut niet voor je lol. Zeker niet als je naar de andere Noord-Afrikaanse ploegen kijkt. Waar middelmatige Egyptische voetballers geen spaan heel laten van wereldsterren als Didier Drogba, Essien of Eto’O dan moet je als Marokkaan toch wel even slikken als je pseudovedettes als Kharja met zijn dikke kont en de mislukte versie van Naybet, namelijk Safri op het veld ziet rondhuppelen. De Egyptenaren vechten echt voor volk en vaderland en geven echt driehonderd procent. Als een Egyptische verdediger zijn grote kale faraohoofd voor een uithalende Drogba moet zetten, dan doet hij dat. Als hij een Afrikaan door de grond moet trappen, dan gebeurt dat ook. De Marokkaanse spelers echter winnen bijna geen duels meer, ze sparen liever hun mooie dunne enkeltjes voor wellicht een transfer naar een topclub die maar nooit komt.

Daoudi, El Abrami, die gekke Elbahja met zijn rare bewegingen en Hadji met zijn paardenstaart, heel gek om te zeggen, maar ik mis die spelers echt. Ik mis zelfs een van de slechtste keeper ooit op een WK, namelijk Benzekri of Onzekri zoals de Nederlandse commentatoren hem destijds noemden. Ze waren tactisch misschien niet allemaal even sterk, ze speelden niet bij grote clubs en interessante competities, maar deze spelers waren wel echte Marokkanen en kwalificeerden zich voor de eindrondes. Iets wat deze miljonairs van nu toch niet kunnen zeggen. Enig lichtpuntje in de selectie voor mij is Adel Taarabt. Hij is de enige op dit moment die het verschil kan maken. Voor de rest, al zet je Najat Atabou in de spits en Abderaouf op doel, het zal weinig uitmaken. Gare Marokko!

13 Comments
 • Mounir
  Posted at 21:38h, 18 October

  wuahahahahhaha ze moeten a3llal moessa inzetten als scheidsrechter msichien winnen ze dan, met fraude wuahahahah

  omkopen die handel eheheh

 • Redouan
  Posted at 22:28h, 18 October

  ahahaha klopt helemaal want de Marokko van bassir dat was pas een team dat waren mannen de jongens van nu zijn jongentjes die net uit de luier komen en denken aan hun mooie haartjes die vies gaan woorden domme faggits de jeugd speelt nog beter

 • Salaheddine
  Posted at 23:19h, 18 October

  Ja de tijd van onze naam genoot is voorbij.

  We hebben kwalitatief sterke spelers, alleen geen hart voor vaderland.

  Daarom weet ik niet zeker wat beter zou zijn…..Safri of Najat Aatabou.

 • bachie
  Posted at 00:58h, 19 October

  slm sal.
  Ik voetbal bij zbc in een marokkaans team.
  Wij zijn pas marokkanen die met ons hart voetballen.(soms ook met de vuisten) we hebben nog een goede laatste man die het nationale team goed kan gebruiken maar als het even tegenzit moet hij er een paar k.o .slaan. (desnoods zijn eigen medespelers)Ook hebben we een paar snelle spitsen maar die hebben al 5 jaar geen contributie betaald dus de knvb mag niet eens weten dat ze voetballen.Moeten ze het straks met terugwerkende kracht betalen. We hebben ook een gruwelijke middenvelder maar de laatste tijd slikt hij van die pillen voor de stress wat hem een beetje raar maakt. marokko heeft ook een gare keeper laat ze de onze nemen maar die moet eerst ff een marokkaans paspoort want dat is de enige nederlander maar die heeft zich meer dan aangepast aan onze voetbalcultuur (douchen met onderbroek,te laat komen/of helemaal niet,stoned voor de wedstrijd enz enz).

 • Tarik
  Posted at 00:36h, 24 October

  De Marokkaanse spelers echter winnen bijna geen duels meer, ze sparen liever hun mooie dunne enkeltjes voor wellicht een transfer naar een topclub die maar nooit komt.

  hahaahahhahahaha wollah sallahedine k hou van jou. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh

 • Lamyae
  Posted at 00:57h, 24 October

  Ze hebben zelfs van Gabon weten te verliezen, het land dat ik nu ken als het land onbekende land die Marokko versloeg!

  Misschien is het alleen maar goed dat ze niet naar het WK gaan, we zouden alleen maar uitgelachen worden, hihihih.

 • Sihem
  Posted at 02:36h, 25 October

  HAHAAHHA, Marokko doet het alleen goed in oefenwedstrijden.

 • Lezeres
  Posted at 21:40h, 30 October

  Hier zie je dus alleen maar jongens reageren haha, typerend.

 • Ikram
  Posted at 20:07h, 31 October

  Ik snap al je columns en vind ze ook bijzonder goed. Maar deze werd me ietsje teveel, ik dacht dat ik voetbal wel snapte, maar helaas! Haha!

 • souad
  Posted at 02:43h, 05 November

  hahaha ik merk dat er hier alleen maar jongens reageren
  :p

 • Faat
  Posted at 12:37h, 20 November

  Stuur het team van WK 1998 maar het veld op ze spelen iedereen weg!! Toen mekkerden we wel maar ze speelden in ieder geval met hun hart, Bassir, Hadji sr, Chippo, Elhadrioui, Hadda, Chiba en ga zo maar door… Wat heb ik gehuild zeg toen ze waren uitgeschakeld omdat Brazilie verzuimde te winnen van Noorwegen hahaha

 • Nour
  Posted at 23:30h, 29 October

  Bibaaaaaaaaaaaaaaaaa Tounis!!!

 • MijnNaam
  Posted at 18:50h, 07 November

  Ik merk dat er meer meisjes dan jongens hierop reagereb haha.Had ik niet verwacht.
  Hier heb je er nog een..!!

Plaats een reactie